Reçetesiz Anksiyete İlaçları

Reçetesiz anksiyete ilaçları son zamanlarda en çok araştırılan konular arasında yer aldı. Reçete olmadan anksiyete ilacı alabilir misiniz gelin birlikte bakalım.

Hayatımız boyunca yaşadığımız birçok olay kaygı bozukluğuna yol açar. Kaygı bozukluğu günlük ve sosyal hayatımızı etkilediği için en kısa sürede tedavi edilmesi gerekir. Tedavi süreci ise psikoterapi, ilaç ve egzersiz olmak üzere 3 ayrı kısma ayrılır. Tedavi sürecinde bu üç aşamayı uygulayan hastalar daha etkili sonuçlar aldığı görülmüştür. Reçetesiz satılan antidepresan ilaçlar vardır. Ancak bu ilaçları doktor kontrolü olmadan kullanmanızı kesinlikle tavsiye etmiyoruz. Unutmayın ilacı Psikolog değil psikiyatrist yazabilir.

  • Atarax; Kaygı bozukluğunun tedavisinde,
  • Cipralex; Depresif durumlarda, açık alan korkusu, anksiyete bozukluğu ve saplantı sorunlarının tedavisinde,
  • Passiflora; Anksiyete, uykusuzluk ve histeri sorunlarının tedavisi için kullanılan bitkisel ilaç,
  • Risperdal; Şizofreni, bipolar bozukluk, paranoya gibi sorunların tedavisinde kullanılır.

En Etkili Reçetesiz Antidepresan

Antidepresan ilaçları reçeteli bir şekilde satışa sunulur. Hastanın sağlık durumu ve sorununa göre antidepresan ilacı doktor tarafından yazılmalıdır. Hasta doktor kontrolü olmadan antidepresan ilacını kullanmaya başlarsa ciddi sorunlarla karşı karşıya kalabilir. Çünkü antidepresan ilaçlarının hepsinde ağır yan etkiler mevcuttur. Vücudunuzun kaldırabileceğinden fazla doz ya da yanlış ilaç kullanımı ciddi sağlık sorununa neden olur.

Hastanın durumuna göre kullanması gereken antidepresan ilacı değişiklik gösterir. Kimine Lustral ilacı etkili gelirken diğer hastaya Atarax ilacı daha etkili olur. Reçete olmadan Atarax, Cipralex ve Passiflora ilaçlarını satın alabilirsiniz. Bu ilaçların arasında bitkisel olmasından dolayı en çok Passiflora ilacı tercih ediliyor. Hem şurup hem de tablet şeklinde satın alabilirsiniz. Doktor kontrolü olmadan asla bu ilaçları kullanmamanız gerektiğini unutmayın.

Mutluluk Hapı Antidepresan İsimleri

Gün içerisinde karşılaştığımız tüm olaylar stres ve depresyona sebep olur. Stresten dolayı hayatın tadını çıkartamaz ve eskisi gibi mutlu olamazsınız. Bu durumun ortadan kalkması ve hayatın tadını çıkartmanız için mutluluk hormonu veren antidepresan kullanmanız gerekir. Ancak durumun kontrol altında olması ve sağlığınızın olumsuz etkilenmemesi için uzman doktora gitmeyi unutmayın. Mutluluk hormonu sağlayan antidepresan isimlerini şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Prozac,
  • Zedprex,
  • Deprex,
  • Fulsac,
  • Depset,
  • Target,
  • Cipralex

Eczanelerde Satılan Mutluluk Hapı

Mutluluk hormonunun yeterli seviyede olmaması durumunda mutluluk hapının kullanılması gerekir. Ülkemizde en çok satılan ve birçok kişi tarafından mutluluk hapı Prozac olarak bilinir. Eczanelerden mutluluk hapı satın almak için doktor tarafından yazılan reçeteye sahip olmanız gerekir. Reçetesi olmayan kişilere mutluluk hapının satışı mümkün değildir. Antidepresan ve mutluluk hapının içerisindeki maddelerden dolayı yan etkileri ağır sonuçlar ortaya çıkartır. Sağlığınızı tehlike atmamak için reçete ile mutluluk haplarına sahip olmalısınız.

Reçetesiz Panik Atak İlaçları

Panik atak sorunun ortadan kalkması için Xanax ve Rivotril ilaçları kullanılır. Bu ilaçların içerisinde yüksek oranda bulunan diazepam ve lorazepam maddelerin olmasından dolayı panik atak sorunlarını ortadan kaldırır. Panik atak problemini ortadan kaldırmak için sadece ilaç kullanmanız yeterli değildir. İlaç kullanımın yanı sıra psikoterapi görmeniz gerekir. Psikoterapi ve ilaç sayesinde panik atak sorununuz ortadan kaybolur. Reçete olmadan panik atak ilaçlarını kullanamazsınız. Bu ilaçlar insan vücudunda ciddi yan etkilere sahip olabileceğinden dolayı mutlaka doktor tarafından izlenmesi gerekir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri