Tuncay Yıldırım: "Ertelenen prim borçları taksitlendirilmeli"

Gaziantep Ticaret Odasının (GTO) temmuz ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur başkanlığında, Yönetim Kurulu, Meclis, Disiplin Kurulu ve Meslek Komite üyelerinin katılımıyla genişletilmiş olarak gerçekleştirildi.

Toplantının ilerleyen bölümünde  Gaziantep Valisi Kemal Çeber'in de teşrif ettiği mecliste söz alan GTO meclis üyeleri; ticari hayatı etkileyen sorunları, 30 bini aşkın GTO üyesinin ortak taleplerini ve ekonomik aktiviteyi canlandıracak çözüm önerilerini dile getirdi.

Toplantının açılışında yaptığı konuşmada GTO’nun Cenevre’de elde ettiği dünya birinciliğinden büyük gurur duyduklarını ifade eden GTO Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur, “11. Dünya Odalar Yarışmasında elde ettiğimiz başarıyı tekrarlayarak 13. Dünya Odalar Yarışmasında da elde ettiğimiz dünya birinciliği bir kez daha göğsümüzü kabarttı. Yalnızca Gaziantep için değil, tüm  Türkiye için gurur kaynağı oldu. Türkiye’nin en değerli, en başarılı kurumlarından biri olduğumuzu bir kez daha ispatlamış olduk. Bu başarının ardında birlik ve beraberlik var. Takım çalışması var. Başarımızın ardında büyük GTO Ailesi var! Bu başarının asıl kahramanları GTO çalışanları, yönetimi, meclis ve meslek komite üyeleri ile tüm GTO Ailesidir. İnanıyorum ki bu başarıları artırarak sürdürürüz.” dedi.

15 Temmuz darbe girişimine de değinen Başkan Teymur; hain darbe girişiminin 7. Yılını geride bıraktıklarını, ülkemizin birlik ve bütünlüğüne her koşulda tek yürek olarak sahip çıkacaklarını belirterek; bu coğrafyada var olabilmenin, güçlü ve müreffeh olabilmenin temel şartının birlik, beraberlik ve vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak olduğunu söyledi.

Yıldırım: İş dünyası işletmesinin sürdürülebilirliğine odaklanmış durumda

GTO’nun temmuz ayı faaliyetleri hakkında Meclis üyelerini bilgilendiren GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, işletmelerin finansmana erişimde zorlandığını söyleyerek, “ Son yapılan zamların kamu maliyesinin içinde bulunduğu zor durumdan kaynaklandığını biliyoruz ancak bu durum karşısında reel sektörün rekabetçiliği azalıyor, işletmelerin büyüme ve istihdam yaratma kabiliyeti zora giriyor. Bir yandan yüksek işçilik maliyetleri diğer yandan artan vergi yükü karşısında öngörülebilirliğimiz ve rekabetçiliğimiz güçleşiyor. Fiyatlama kabiliyetimizi yitiriyoruz. Şu an tüm iş dünyası işletmesinin sürdürülebilirliğine odaklanmış durumda… Bir işletmenin devamlılığı için  para kazanıyor olması lazım. Artan maliyetler ne yazık ki kâr marjlarını düşürüyor. Finansman ihtiyacı her geçen gün artıyor… Bankaların, seçimlerden bu yana kredilerde frene basması nedeniyle hem tüketiciler hem de ticari kesim finansmana erişim güçlüğü yaşıyor.”

Ertelenen prim borçları taksitlendirilmeli

Konuşmasında ertelenen prim borçlarının taksitlendirilmesi gerektiğini de belirten Yıldırım, “Finansmana erişim bu kadar zorken, deprem yıkımının olumsuz ekonomik etkileri devam ederken, yeni dönem vergileri bu kadar zamlanmışken bu borçların ödenmesi oldukça zor görünüyor. Bu bakımdan vergi ve pirim ödemelerinin yıl sonuna kadar ertelenmesi ya da bütün yükümlüler için 12 eşit taksitte ödenmesine dair düzenleme yapılması gerekmektedir. Aksi durumda deprem bölgesindeki mükellefler mağdur olacak ve ekonomik aktivitelerini yürütmekte zorlanacaktır.” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri