İşitme Cihazı Fiyatlarındaki Farklılıkların Sebepleri

Konfor olanakları ve ses kalitesi gibi standartlar, işitme cihazı fiyatlarındaki farklılıkların sebepleri arasındadır. Günümüzde işitme cihazları, duyma kaybı olan kişilerin yaşam kalitesini yükseltmek maksadıyla kullanılır. Kablosuz bağlantı olanakları ve mikro işlemcileri sayesinde iyi bir deneyim sunarlar.

Aygıtların niteliklerini değiştiren birtakım sebepler olduğunu bilmelisiniz. Bu faktörlerden bazıları aşağıda sıralanmıştır:

Cihazın teknik donanımı

İşitme kaybı derecesi ve türü

Kayıp yaşayan kişilerin gereksinimleri

Duyu kayıpları aynı derecede nüksetmediğinden, ilgili ürünlerin özellikleri ve donanımları da farklılık arz eder. İşitme cihazı fiyatlarındaki farklılıkların sebepleri arasında yaşanan sorunlar da yer alır.

İşitme Cihazı Fiyatlarındaki Farklılıklar Neden Kaynaklanıyor?

İşitme cihazı fiyatları arasındaki farklılıkların çeşitli nedenleri vardır. Bu faktörleri aşağıda inceleyebilirsiniz:

Cihazın duyulanları ayırt ettirme oranı

Kanal ve bant sayısı

Dış gürültüleri baskılama başarısı

Ürün markası

Dayanıklılığı

İşitme cihazı kullanacak kişiler, teknik özelliklerine, markasına, kalitesine, üretim yerine mutlaka dikkat etmelidir.

Teknoloji Seviyesi

Teknolojik gelişmeler ışığında, cihaz çeşitliliğinde oldukça fazla alternatifler bulunur. Yenilenen donanımlara uygun farklı işlevsel özellikleri olan çeşitlerden bazıları aşağıda listelenmiştir:

Dijital

Görünmez

Bluetooth bağlantısı

Şarj edilebilir

Kulak içi alıcılı

Kulak arkası

Kişiye özel modeller

Tümleşik Tinnitus terapisi sunanlar

İşitme cihazı çeşitlerinin belirlenmesi, konusunun uzmanı tarafından ve hekim raporu doğrultusunda olmalıdır. Teknoloji seviyesi arttıkça hastalara hangi modelin verileceği de kolaylıkla tespit edilir.

Özellikler

Cihazların birçok özelliği vardır. Bu yüzden seçim noktasında ciddi şekilde yardımcıdır. Mikrofon, hoparlör ve amplifikatör olmak üzere 3 bölümden oluşan ürünlerin diğer özellikleri ise aşağıda sıralanmıştır:

Dış çevredeki sinyalleri toplayıp elektriksel sinyallere çeviren mikrofon

Mikrofonlar için ön yükselteç vazifesi gören Preamplifier

Mikrofonların işlevselliğini arttıran dijital-analog dönüştürücü

Dijital sinyal işlemcisi

Yüksek batarya gücü

Kulak kepçesine uygun şekilde dizayn edilmiş kalıp

İşitme cihazı fiyatlarındaki farklılıkların sebepleri arasında yukarıda belirtilen donanımların kalitesi de etkili olmaktadır.

Marka ve Kalite

Marka ve kalite olarak piyasada Otican ve Philips ön plana çıkmaktadır. Markaların detayları ve özel açıklamaların yanı sıra en iyi modelleri bulmak için emyisitme.com sayfasını incelemelisiniz.

Satış ve Satış Sonrası Hizmetler

Ürünleri almanızın ardından satış sonrası hizmetler, uzun vadeli kullanımlarda önemli bir parametredir. Tercih ettiğiniz modellerin garanti kapsamı ve kullanım süresine dikkatle bakmalısınız. En ufak bir sorunda aldığınız yere kolaylıkla ulaşım sağlamanız, yaşam kaliteniz açısından çok önemlidir. Aynı zamanda kullanıcı yorumları incelenmeli ve firmanın ilgili olup olmadığı da detaylı biçimde analiz edilmelidir.

Satış Kanalları

Ürün satışı için farklı satış kanallarını kullanabilirsiniz. Bu noktada işitme cihazı fiyatlarındaki farklılıkların sebepleri ve diğer özellikleri bilerek hareket etmelisiniz. Referans aldığımız https://www.emyisitme.com.tr/isitme-cihazi-fiyatlari/ sayfasını incelemek, oldukça işinize yarayacaktır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri