Başkan Şahin "Deprem için önlemlerimizi alacağız"! Gaziantep'e Japon deprem modeli! Fatma Şahin Açıkladı...

Kısa bir süre önce Türkiye Belediyeler Birliği olarak Japonya'ya giden Fatma Şahin burada deprem anında ve öncesinde yapılacaklarla ilgili bilgi aldı.

Bir kaç ay önce Kahramanmaraş'ta meydana gelen asrın felaketi sonrası bir çok can kaybı yaşanmışıtı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı ve aynı zamanda Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı görevini sürdüren Fatma Şahin bir felaket daha yaşanmaması için kolları sıvadı. Kısa bir süre önce Japonya'ya giden Şahin ve ekibi burada Japon uzmanlardan deprem hakkında önemli bilgiler aldılar.

JAPONLAR BU İŞİN UZMANI

Japonya'da açıklamalarda bulunan Başkan Fatma Şahin her yıl binlerce deprem olmasına rağmen bu depremleri en az hasarla atlatan Japonya'nın bu konuda dünyanın en iyilerinden olduğu belirtti. 


DEPREM İÇİN TEDBİRLER ALINACAK

6 Şubat'ta yaşanan felaketin bir daha yaşanmaması için kolları sıvıyan Başkan Şahin Japonya'dan döndükten sonra fikirlerini faaliyete geçirecek. Hem yapıların depreme dayanıklı olarak yeniden inşa edileceğini hemde toplumun her kesimine deprem eğitimi verileceğini açıklayan Başkan Şahin "Deprem için önlemlerimizi alacağız" dedi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri