Motor Yağı Tercih Ederken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Araç motorlarının sorunsuz bir şekilde çalışabilmesi için mutlaka motor yağı da kullanılmalıdır. Genel olarak motor yağlarının 3 farklı kategoride ele alındığını söyleyebiliriz. Bunlar;

Madeni yağ,

Yarı sentetik yağ,

Sentetik yağ olarak sıralanabilir.

Günümüzde çok sayıda marka motor yağı üretimi yapıyor ve seçim yaparken bazı unsurları göz önünde bulundurmak gerekiyor. Bu unsurlar arasında özellikle 3 tanesi çok önemlidir.

Aracın Marka ve Modeli

Kullandığınız aracın benzinli mi yoksa dizel mi olduğu motor yağı seçimini doğrudan etkiler. Çünkü üretim yapan markalar benzinli ve dizel araçlar için farklı motor yağları geliştiriyor. Aracın üretim yılı da dikkate alınmalıdır.

Benzinli olan ve 2001 öncesinde üretilen araçlar için SJ tipi, 2004 yılı öncesinde üretilen araçlar için SL tipi, 2010 öncesinde üretilenler için SN tipi motor yağlarının kullanılması önerilir. Ancak sadece aracın üretim yılını dikkate almak da hata olabilir. Diğer unsurları ve motor yağının motor ile uyumunu da dikkate almanız gerekiyor. Dizel araçlarda ise sınıflandırmalar CH-4, CI-4, CI-4 Plus ve CJ-4 şeklinde yapılıyor.

Motorun Teknik Özellikleri

Eğer tüksek devirli olan bir motor söz konusu ise yağ boşluğunun diğer motor tiplerinden daha az olduğunu söyleyebiliriz. Bu nedenle SAE numarası düşük olan motor yağlarını tercih etmek gerekir. Orta devirli motorlarda ise yağ boşluğu yeni nesil motorlara göre biraz daha fazla olur. SAE numarası ortalama olan bir motor yağının tercih edilmesi gerekir. Düşük devirli bir motora sahip olan araçlar için de SAE numarası yüksek olan motor yağlarının tercih edilmesi çok daha doğru olacaktır.

Hava Sıcaklığı

Hava sıcaklığını da dikkate alarak motor yağı seçimi yapmanız durumunda motorun korunmasını sağlamış olursunuz. Hangi hava sıcaklığında hangi motor yağı çeşitlerinin kullanılması gerektiğini internetten kolaylıkla öğrenebilirsiniz. En uygun fiyatlara yönelmek istemeniz de gayet normal! Bu noktada uygun motor yağı fiyatları için Mavi Parça internet sitesine tıklamanızı öneririz. Sitede araç yedek parça çeşitlerinin yanı sıra düzenli olarak kullanmanız gereken diğer ürünleri de düşük fiyatla satın alabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri