Şirket Avukatından Hizmet Almanın Önemi

Hukuk müşaviri adı da verilen şirket avukatları, ticari ya da bireysel bir işletmenin hukuk danışmanlığını yapar. Çalıştıkları alandaki hukuki süreçlerle ilgilenen avukatlar, işlemlerin legal olup olmadığını kontrol etmekle yükümlüdür. Bir firmanın tüm hukuksal çalışmaları ile bu kişiler ilgilendiği için şirket avukatı oldukça yardımcıdır.

Şirket avukatı işletmelerin hizmet vermeye başladığı andan itibaren tüm hukuksal sorunlarıyla ilgilenir. Firmanın hazırladığı tüm sözleşmeler, avukatın onayından geçerek tamamlanır. Avukatlar, standart kuruluşlarla ve yabancı şirketlerin Türkiye’de açtıkları şubelerle ilgili prosedürleri inceleyerek yasal sorunlara çözüm bulurlar. Bu nedenle düzgün bir şekilde yönetim sağlanması açısından sorumlu kişilerin önemi son derece fazladır.

Şirket Avukatı Hangi Konularda Destek Sağlar?

Şirketler hukuku; anonim, kollektif, limited, komandit ve kooperatiflerin tamamıyla ilgilidir. Şirket avukatı da bu statüdeki birçok çalışma alanında destek sağlar. Özellikle hukuksal sorunlarla ilgilenen avukatlar, firmalara hem yasal hem de sözleşme konularında yardım sunmaktadır. Ek olarak bu hizmet verenler, müvekkillerin ticari işlerini yönetirken karşılaşabilecekleri sorunlara çözüm bularak danışmanlık sağlamaktadır.

Kurulma aşamasından sundukları hizmete kadar birçok sorumluluğu olan bu kişiler, genel olarak aşağıda verilen konularda destek sağlar:

Şirket kuruluşu

Şirketlerin tasfiyesi

Şube açılışı ve kapanışı

Çeliktaş Law Firm, bünyesinde bulundurduğu avukatları ile tüzel kişilerin hukuki sorunlarına hızlıca çözüm bulur. Deneyimli ve profesyonel bilgileri doğrultusunda birçok kuruluş türü için hukuki danışmanlık hizmeti de sunar.

Şirket Kuruluşu

Şirket avukatı anonim, limited ve serbest bölgelerde kurulan işletmelerin kuruluşuyla da ilgilenir. Türkiye’de en çok tercih edilen firma ortaklığı türü olan limited şirketler, özellikle hızlı karar alma mekanizmaları ile avantaj sağlar. Ülkemizde yatırım yapmak isteyen iş insanları da konu hakkında yeterli donanıma sahip avukatlardan hukuki destek alabilirler.

Yabancı yatırımcıların firma kuruluşunda sınırlarımız içinde bulunmasına gerek kalmadan şirket avukatlarının yardımıyla hisse almaları da sağlanır.

Şirket avukatı anonim kuruluşlarda da aktif olarak rol oynar. Aynı zamanda yabancı gerçek ya da tüzel kişilerin şirket kurması ve hisse sahibi olmasında kişilere yardımcı olarak hukuki danışmanlık sağlarlar. Aynı zamanda serbest bölgelerde kurulanlar için de firma avukatlarından hukuksal destek alınabilir.

Şirketlerin Tasfiyesi

Tasfiye süreci, yerel ya da merkezi yurtdışında bulunan işletmelerin, Türkiye’de bulunan şubelerinin faaliyetlerini sona erdirmesi ile mali değerlerinin ortadan kaldırıldığı bir süreçtir. Firma tasfiye sürecinde şirket avukatlarından hukuki destek alarak işlem gerçekleştirilir. Bu sürecin hukuki kurallara ve kanunlara uygun olması için Çeliktaş Law Firm şirket avukatlarından destek alınmalıdır.

Anonim ya da limited fark etmeksizin bir şirketin tasfiye sürecinin hukuki kurallara uygun olarak yürütülmesi önemlidir. Bu doğrultuda avukat tasfiye sürecinin yönetilmesine yardımcı olarak işlemlerin yasal bir şekilde gerçekleşmesini sağlar.

Şube Açılışı

Türk Ticaret Kanunu’na göre işletmeler, merkezden bağımsız olan fakat merkeze bağımlı olarak işletilen şubeler kurabilir. Şubelerin kurulmasında görevli avukatlar, mevzuata uygun çalışmalar ile açılış işlemlerini gerçekleştirir.

Avukatlar, kurulum için gerekli sözleşmeleri hazırlar ve sürecin yönetilmesine yardımcı olur. Bir şubenin açılışında yasal gerekliliklere uyumlu olmak oldukça önemlidir. Bu doğrultuda şirket avukatı yasal süreçlere uyumlu bir açılış gerçekleştirilmesinde aktif rol oynar.

Türk firmaları dışında yabancı işletmeler de ağırlıklı faaliyetlerinin ülkemizde yönetildiği şubeler açabilir. Süreçlerin hukuki ve yasal bir şekilde gerçekleşmesi açısından görevliler, hukuki danışmanlık yapar. Ayrıca şirket avukatı, yabancı firmaların Türkiye'deki yasal gerekliliklere uyum sağlamasına da yardımcı olur. Bu doğrultuda şube açılım süreci güvenilir bir şekilde yürütülmüş olur.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri