TMO Genel Müdürüne Randevu Teşekkürü... TMO'da randevu krizi yok

Türkiye Un Sanayicileri Başkan Vekili ve aynı zamanda Güneydoğu Anadolu Un Sanayicileri Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Çakmak son günlerde Gaziantep TMO Baş Müdürlüğü ile ilgili iddialar üzerine bir açıklama yaparak " Gaziantep TMO'da randevu krizi yok, en iyi şekilde alımları gerçekleştirmeye devam ediyoruz" dedi.

Türkiye Un Sanayicileri Başkan Vekili ve aynı zamanda Güneydoğu Anadolu Un Sanayicileri Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Çakmak geçen yıla oranla 2023 yılında buğdayda rekoltenin 21 milyon ton olduğunu ve aynı zamanda başfiyatın çiftçinin lehine açıklanması nedeniyle büyük ilgi gördüğünü ve çiftçilerin büyük kısmının buğdaylarını TMO'ya satmak istedikleri için yoğunluk yaşandığı ve bu yüzden randevu sisteminin getirildiğini açıkladı.

Güneydoğu Anadolu Un Sanayicileri Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Çakmak randevu sisteminin kapasiteye göre çalıştığını ve Gaziantep'te günlük 3-4 bin ton alım gerçekleştiğini söyledi. Mesut Çakmak, Gaziantep'in 5 alım bölgesi bulunduğunu ve bunun dışından bir çok kiralık tesislerde alımın hızla devam ettiğini belirtti.

GÜNEYDOĞU ANADOLU UN SANAYİCİLERİ HANGİ İLLERDEN SORUMLU?


Güneydoğu Anadolu Un Sanayicileri Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Çakmak başta Gaziantep olmak üzere Kilis, Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Batman, Siirt, Şırnak, Elazığ, Kahramanmaraş ve Malatya'dan sorumlu olduklarını vurguladı. Mesut Çakmak kendine bağlı illerde yaşanan sorunları TMO Genel Müdür Ahmet Gürdal ile birlikte çözdüklerini ve aynı zamanda Gaziantep TMO Bölge Müdürlüğü ile organizenin en iyi şekilde çalıştığını ifade etti.

İSLAHİYE VE NURDAĞI BUĞDAY DEPOSU

Güneydoğu Anadolu Un Sanayicileri Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Çakmak Gaziantep'te en çok buğday üretim merkezinin deprem bölgesi olan İslahiye ve Nurdağı olduğunu ve buralarda buğday rekoltesinin yüksek olmasından dolayı randevu sıkıntısının yaşandığını ancak bu soruna TMO'nun müdahale ettiğini söyledi.


BANKALAR SANAYİCİYE PARA VERMEYİNCE BUĞDAY ALIMINDA ZAYIF KALDIK

Güneydoğu Anadolu Un Sanayicileri Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Çakmak bankalardan finansman desteği bulamadıklarını buldukları takdirde ise bankaların %40 ile %50 arasında faiz istedikleri için özel sektörün zor durumda kaldığını belirtti. Ancak Beşler Şirketi olarak çiftçilerin buğdaylarını aldıklarını kaydetti. Çakmak " Bankalar bize para vermeyince özel sektör alımlarda güçsüz kaldı ama benim şirketim alımlarını imkanları dahilinde sürdürüyor. TMO'da iyi bir başfiyat belirleyince çiftçi onları tercih ediyor. Alım sırasında yaşanan sorunları ise TMO randevu sistemine dönerek çözdü. TMO alım fiyatını 8250 TL olarak belirledi ve buna ek olarak 1000 TL'de destekleme primi veriyor. Aynı zamanda buğdayın kalitesine göre de 100 TL daha fazla destek veriyor. Biz ise özel sektör olarak malın kalitesine göre 7500-8500 TL arasında alıyoruz yine aynı şekilde 1000 TL'de destek veriyoruz. Yemlik buğdayda ise fiyatlar biraz daha düşüyor. Her şeye rağmen bizler ve TMO alımlarımıza aralıksız devam ediyoruz." dedi.


RANDEVU SİSTEMİ EN İYİ SİSTEM

Güneydoğu Anadolu Un Sanayicileri Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Çakmak randevu sisteminin çiftçinin lehine olduğunu ve hem kamyon parası hem de şoför maliyetlerinin 3-4 gün beklendiği takdirde üreticiye yansıdığını ancak randevu uygulamasıyla bu sorunların çözüldüğünü kaydetti.

TMO GENEL MÜDÜRÜNE TEŞEKKÜR

Güneydoğu Anadolu Un Sanayicileri Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Çakmak randevulu sistem uygulamasını başarıyla uygulayan Gaziantep ve Türkiye genelinde 540 noktada alımlarına devam eden TMO Genel Müdürü Ahmet Gürdal'a başarılı hizmetlerinden dolayı hem çiftçinin hemde özel sekötürün kendilerine teşekkür ettiğini bildirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri