Gaziantep’in Fortune fırtınası

Gaziantep dünyanın en büyük ekonomi dergisi olan Fortune’da adeta fırtına estirdi. Gaziantep’in güçlü şirketleri olan Mahsun Altunkaya’nın sahip olduğu Lidersan, Kadooğlu Holding bünyesinde faaliyet gösteren Kadooğlu Yağ ve Kadoil ,OBA Makarna, ilk 500’de yer alarak Gaziantep’in adını gururlandırdılar.

Mahsun Altunkaya tırmanışını sürünüyor. Mahsun Altunkaya’nın sahibi olduğu Lidersan, yükselişini sürdürüyor. 

Türkiye'nin en büyük 500 şirketinin belirlendiği Fortune 500 araştırmasının 2022 yılı sonuçlarına göre merkezi Gaziantep’te bulunan Türkiye’nin global pazarlardaki gururu Altunkaya Şirketler Grubu listeye iki şirketiyle girdi. Fortuna 500 listesine Altunkaya İnşaat Nakliyat ve Gıda Ticaret A.Ş. 89. sıradan girerken Lidersan Sağlık ve Gıda Ürünleri A.Ş. listeye 382. sıradan girdi.

İki ayrı şirketlerinin Fortune 500'de yer almasının kendileri için büyük bir gurur kaynağı olduğunu ifade eden Altunkaya Group Yönetim Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya “Tüm koşullara rağmen modern yatırımlarımız sürerken dünya pazarlarında sektörümüz ile ilgili elde ettiğimiz prestijli yerlerimizi korumayı başardık ve bütün zorlukları aşarak 2022 yılında ülke ekonomisine üretim, ihracat ve istihdam yoluyla önemli katma değerler sağladık. Türkiye'nin en büyük 500 şirketinin belirlendiği Fortune 500 araştırmasının 2022 sonuçlarına göre Altunkaya Grup bünyesinde faaliyet gösteren iki ayrı şirketimiz sıralamaya girerek bizler için onur kaynağı olmuştur. İSO 500 ve Fortuna 500 gibi listelere girmek elbette kolay olmuyor ve biz bu başarıyı gösterdiğimiz için oldukça mutluyuz. Elbette bu başarı sadece grubumuz ve firmalarımızın başarısı değildir, bu başarı şehrimizin ve tüm sanayi ve ticaret bileşenlerinin başarısıdır. Ayrıca bu başarıda en büyük katıyı sunan tüm firma yetkililerimiz ve çalışanlarımıza da sonsuz teşekkürlerimizi sunmak istiyorum. Çünkü bu başarıda en büyük emek ve gayret onlara aittir. Bir aile olarak gördüğümüz tüm yetkililerimiz ve çalışanlarımıza emeklerinden dolayı müteşekkiriz. Tabi bizler her zaman olduğu gibi önümüzdeki süreçte de ülke ekonomisine yüksek katma değer sağlamaya; üretim, istihdam ve yeni yatırımlarla şirketlerimizi geliştirmeye devam edeceğiz” ifadelerinde bulundu.

Celal Kadooğlu, şirketini başarıya koşturuyor.Fortune Dergisinde ilk 500 yer alan Kadooğlu Şirketi başarılı grafiğini artırıyor.

Türkiye’nin en büyük beş yüz şirketi Fortune 500 araştırma sonuçları açıklandı. Kadooğlu Holding bünyesinde faaliyet gösteren Kadooğlu Yağ ve Kadoil sıralamalarda yükseldi ve Fortune 500 Türkiye listesinde bu yıl da üst sıralarda yer aldı.

Türkiye'nin en büyük şirketlerinin yer aldığı Fortune 500’ün, 2022 verileri ile gerçekleştirilen araştırma sonuçlarını açıklandı. Araştırma sonuçlarına göre Kadooğlu Holding bünyesinde faaliyet gösteren Kadooğlu Yağ Türkiye’nin en büyük şirketleri sıralamasında 204. , Kadoil ise 131. sırada yer alıyor. Fortune 500 listesinde, Kadooğlu Yağ geçen yıla göre 40, Kadoil ise 26 basamak yükseldi. Endüstriyel gıda imalatı sektöründe Kadooğlu Yağ 10. sırada yer alırken ihracatını en çok arttıran şirketler sıralamasında ise 37. sırada yer aldı.

“Üzerimize düşenleri yapmaya devam edeceğiz”

Konuyu değerlendiren Kadooğlu Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Celal Kadooğlu, “ Son yıllarda yaşadığımız bütün olumsuzluklara rağmen holding olarak üretim ve istihdamımızı artırmayı ve ülke kalkınmasına daha fazla katkı sağlamayı hedefliyoruz. Ülkemizin faaliyet gösterdiğimiz sektörlerde dünya pazarlarında hak ettiği yere gelmesi için üzerimize düşenleri yapmaya devam edeceğiz” dedi. Küresel anlamda son dönemde yaşanan sıkıntılara rağmen holding şirketlerinin yatırımlarının devam ettiğini ifade eden Kadooğlu Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Celal Kadooğlu, Fortune 500’de Kadooğlu Holding bünyesinde faaliyet gösteren iki firmanın yer almasının kendileri için gurur kaynağı olduğunu ifade etti. Kadooğlu yaptığı değerlendirmede “Yağ ve petrol alanında Türkiye’de iç piyasa pazar payımızın arttırılması yönünde ciddi çalışmalarımız sürüyor. Yeni yapılanmamızın olumlu dönüşlerini alıyoruz. Yurt içi bayi ağımızı geliştirdik. Modern teknolojiye yönelik yatırımlarımız devam ediyor. Ülke kalkınmasına kendi sektörlerimizde katkı sağlamak, yüksek teknolojiye dayalı üretimin arttırılması, beraberinde istihdamın da geliştirilmesi için çalışıyoruz. Fortune 500 listelerinde iki şirketimizin yer alması bizler için elbette büyük onur kaynağı. Önümüzdeki yıllarda sıralamada daha üst sıralara çıkmak için gerekli çalışmaları yürütüyoruz” dedi.

Oba Makarna sektörünün büyük başarılı şirketi,Fortune dergisinde yer alan Oba Markarna, Oba Grup CEO’su Alpaslan Özgüçlü şirketini dünya markası yapma yolunda ilerliyor.

OBA Makarna, yatırımları, üretim ve istihdamının yanı sıra gerçekleştirdiği ihracat oranıyla da en başarılı şirketler arasında yer alırken son olarak 2022 verilerinin baz alındığı Fortune 500 2022 “Türkiye’nin En Büyük 500 Şirketi” sıralamasında iki şirketiyle yer aldı.

Fortune 500 Türkiye 2022 Araştırma sonuçlarına göre OBA Makarna Türkiye’nin En Büyük 500 şirketi sıralamasında 117. sırada yer alırken Oba Grup bünyesinde faaliyet gösteren İpek Yem ise Fortune 500’de 352. sırada yer aldı. Oba Grup CEO’su Alpaslan Özgüçlü yaptığı değerlendirmede, elde edilen başarıların tesadüf olmadığını, OBA ailesinin yatırımlarını sürdürerek ülke ekonomisine, istihdamına ve ihracatına katkı sağlamaya devam edeceklerini belirtti. İpek Yem Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Özgüçlü, hedeflerinin daha da üst sıralamalara çıkmak olduğunu ifade etti.

“Türkiye’yi global pazarlarda gururla temsil etmeyi sürdüreceğiz”

2022 yılında sektörel liderliklerin sürdürdüklerini ifade eden OBA Makarna CEO’su Alpaslan Özgüçlü, “OBA ailesi Türkiye için üretiyor, ülke ekonomisine katkı sağlamak için dünyanın dört bir yanına kesintisiz olarak ihracatını sürdürüyor ve yurt içinde yüksek istihdamıyla dikkat çekiyor. 2023 yılında da yatırımlarımız sürecek olup ülkemizi global pazarlarda gururla temsil etmeye devam edeceğiz” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri