İş Pantolonları Nasıl Olmalı?

İş hayatında giyeceğiniz kıyafetler, işteki konforunuzu ve ruh halinizi büyük oranda etkilemektedir. Kıyafet üreticileri, işyerinde giyeceğiniz kıyafetleri çoğunlukla bunu düşünerek daha rahat bir hale getirmezler. Bu sebeple binlerce seçenek arasından sizlerin kendi rahatınızı düşünüp iş kıyafetlerinizi almanız gerekir. Ayrıca çok farklı mesleki dallar olduğu için, iş pantolonları da her işin kendi zorlukları göz önünde bulundurularak tercih edilmelidir. Kıyafet üreticileri, bir doktor için rahatlığı açısından poplin kumaş tercih ederken bir sekreterin giyeceği türden kalem etek üretirken polyester kumaşı tercih etmektedir. Ayrıca kumaştan ziyade giyeceğiniz pantolonun rengi de çok önemlidir. Gün boyu sahada çalıştığınız bir iş yapıyorsanız, yaz aylarında koyu renk pantolonlar seçmemelisiniz. Tüm bunları göz önünde bulundurarak mesleğinize en uygun iş pantolonunu seçebilirsiniz.

Giyeceğiniz iş pantolonunun iş üzerinde etkisi nedir?

Özellikle spesifik bir giyim kuralı olan meslekler için, kıyafet üreticileri tarafından üretilen kıyafetler; işe uygunluğu göz önünde bulundurularak üretilmektedir. Bu yüzden yaptığınız iş için tanımlanmış bir iş pantolonu varsa, bunu giyinmeniz sizler için çok önemlidir. Ayrıca yaptığınız işin hitap ettiği kitleye yönelik kıyafet seçiminde bulunmanız da sizin prestijinizi arttıracaktır. Örneğin normal bir kuaför rahat kıyafetlerle (eşofman takımı gibi) iş yaparken, elit kesime hitap eden bir kuaför işini daha resmi kıyafetlerle yapmaktadır. Eşofman imalatçıları bu konuda güzel ve konforlu eşofmanlar üretmektedir. Bu durumun insan psikolojisinde de önemli bir yeri vardır. Elit kesime hitap eden kuaförün giyindikleri de o kesime hitap ettiği için diğer kuaförle aynı ortamda bulunsalar ve diğer kuaför işinde daha usta olsa dahi, iş alma olasılığı daha yüksektir. Tüm bu sebepler göz önünde bulunduğunda, iş pantolonunuzun insan psikolojisi üzerinde etkisini ve işinizi yaparken sizi rahatsız ederek günlük ruh halinizi de etkileyeceğini aklınızda bulundurmalısınız.

Kıyafet Üreticileri İş Pantolonu Üretirken Nelere Dikkat Etmeli?

Bazı meslek gruplarında yazlık iş pantolonları ve kışlık iş pantolonları vardır. Yazlık ve kışlık kumaşın türü değişmektedir. Kıyafet üreticileri için ürünlerini pazarlamaları için sezonuna göre iş pantolonu üretmeleri çok önemlidir. Bunun dışında sporculara eşofman üreten bir eşofman üreticisi için, eşofmanın kalıbı çok önemlidir. Sporculara yönelik üretilecek bir ürünün sporcuların beden ölçüsüne uyacak şekilde olması gerekmektedir. İş pantolonu olarak kumaş pantolon üreten bir üretici için, bu kumaş pantolonu giyecek olan kişilerin büyük bir kısmının beyaz yakalı olup günün ortalama dokuz saatini iş yerinde geçirdiğini göz önünde bulundurarak bu koşullara uygun iş pantolonu üretmelidir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri