Günlük 1.500 lira yevmiye veriliyor! Aranan niteliklere uygun personel bulunamıyor!

Günlük 1.500 yevmiye ile işçi alımı yapılıyor. Ancak o ilde çalışacak eleman bulunamıyor. Depremlerden etkilenen illerimiz arasında yer alan Malatya’da personel açığı giderek artıyor.

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen iki büyük depremin merkez üssü Kahramanmaraş olmuştu. Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden dolayı on bir ilimizde büyük yıkımlar ve bu yıkımlardan dolayı da çok sayıda can kaybımız meydana geldi.

Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen birçok ilimizde neredeyse sağlam olarak ayakta kalan herhangi bir yapı kalmadı. Özellikle Hatay ve Malatya, en büyük yıkımları alan illerimiz arasında yer aldı. Malatya’da etkili olan Kahramanmaraş depremleri, çok fazla sayıda yapının yıkılmasına ve can kayıplarımızın çok fazla olmasına neden oldu. Şimdi ise Malatya’nın yeniden inşa edilmesi için çalışmalar başladı.

İNŞAAT İŞÇİSİ AÇIĞI VAR

Malatya, Kahramanmaraş depremlerinden en çok etkilenen illerimiz arasında yer alıyor. Deprem nedeni ile yıkılan binaların yerine yenilerinin inşa edilmesi için çalışmalar başladı. Ancak, inşaatlarda çalışacak usta bulmak hiç de kolay olmuyor. Günlük olarak 1,500 TL yevmiye ödeneceğinin açıklanmasına rağmen şehirde inşaat işçisi açığı olduğu belirtiliyor. Malatya’da depremden sonra nüfus 50 bin kişiye kadar düşmüştü. Depremden sonra farklı illere yakınlarının yanı giden kişiler, yeniden kente dönmeye başladı. Malatya’nın nüfusu yeniden 500 bin kişiye ulaştı.

YENİ BİNALARIN HANE SAYISI DÜŞECEK

Malatya’da yapılacak yeni inşaatlar için zemin artı dört kat sınırlaması getirildi. Bu da daha önce yirmi haneli binalarda artık on iki hanenin hak sahibi olabilmesi anlamına geliyor. Hal böyle olunca birçok ilimizde olduğu gibi Malatya’da da sorunlar meydana geliyor. Yeni konutların inşaatı için işçi bulma konusunda sorunların yaşandığını dile getiren Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, yeni binaların yapılmaya devam ettiğinin altını çizdi ve şu bilgileri aktardı; ‘’Yıkımlar sürüyor. Müteahhitler çalıştıracak adam bulamıyor. İnşaatlar için acil duvarcı, kalıpçı, elektrikçi lazım ancak yok.’’ Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, kentte 1,500 lira günlük yevmiye ile çalışacak personeller arandığını ve işçilere de yüksek maaş ödemelerinin yapılacağının sözünü verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri