Gaziantep'te Araç alacaklar ve aracını değiştirecekler UYARILDI Yeni bir zam daha devreye sokuldu!

Gaziantep'te, araç sahibi olmak isteyenler ya da mevcut aracını değiştirmek isteyenler güncel zamlardan dert yakınırken bir de yeni bir zam haberi ile karşı karşıya kaldı.

Gaziantep'te Otomobil sahibi olmak isteyenler ve mevcut otomobilini değiştirmek isteyen kişiler piyasalardaki fiyat artışları ile yarış halinde. Son dönemlerde sık sık zam gelen otomobil fiyatları, araç sahibi olmak isteyen kişilerin finansal olarak desteğe ihtiyaç duymasına sebebiyet veriyor.

Hem ikinci el otomobillerde hem de sıfır otomobillerde artan fiyatlar araç alımlarını zorlaştırırken bir de ekspertiz ücretlerine zam geldiği açıklandı. Özellikle ikinci el otomobil alımlarında gerekli olan ekspertiz işlemlerinde de fiyat artışı devreye sokuldu. Bu kapsamda araç almak isteyen ve aracın değiştirmek isteyen kişilerin maddi yükü daha da arttı.

EKSPERTİZ ÜCRET TARİFELERİNE GÜNCELLEME GELDİ

SEDDK, Sigorta Eksperleri Atama Yönetmeliği’nde değişikliği gidildi. Bu değişiklik kapsamında ekspertiz ücret tarifelerinin güncellendiği açıklandı. Gerçekleştirilen güncellemeler, Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yapılan yeni güncellemelerde zaruri girdi maliyetlerindeki artışların dikkate alındığı ifade edildi. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Sigorta Eksperleri Atama Yönetmeliği’ndeki revizelerde taban ekspertiz ücret tarifelerini de güncelledi.

AÇIKLAMALAR YAPILDI

İlgili güncellemeye dair açıklamalar SEDDK tarafından yapıldı. SEDDK yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; ‘’Bahse konu olan yönetmeliğin 12’nci maddesinin ikinci fıkrası uyarınca söz konusu ücretler kurumumuzca aksine bir düzenleme yapılmadıkça her takvim yılı başında Türkiye İstatistik Kurumu tarafından belirlenen tüketici fiyatları endeksinde gerçekleşen artış oranında güncellenerek uygulanmaktadır. Eksper atama süreci başta olmak üzere tüm ekspertiz sürecinde ortaya çıkabilecek gecikme gibi nedenlerle olası mağduriyetlerin önüne geçmek açısından yönetmelikte yapılan değiş birlikte taban ekspertiz ücret tarifeleri de güncellenmiştir.’’ Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından yapılan bu açıklamalardan sonra araç sahibi olmak isteyen kişilerin maddi durumunu denk eleştirirken bu güncellemeye de dikkate alması gerekecek. Tüm bunların yanı sıra, araç sahibi olmak isteyenleri yakından ilgilendiren zamlar özellikle sıfır araçlara yansımaya da devam ediyor

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri