Erdemoğlu gönderdiği KAP açıklamasında, “Bu açıklama tarihi itibarıyla, 12 Haziran 2023 tarihinde kamuya açıklanan ve nitelikli yatırımcılara (hızlandırılmış talep toplama yöntemiyle) satılan hisselerin sonlandırma işlemlerinin tamamlandığı açıklanmaktadır. “
SIKINTI NEDİR?
Öte yandan Nasılbir ekonomi Gazetesi’nden Vahap Munyar, SASA ile ilgili bir yazı kaleme aldı. Munyar, Hakan Güldağ ve Şeref Oğuz’la birlikte Erdemoğlu Holding’in İstanbul’daki merkezinde İbrahim Erdemoğlu ve Prof. İbrahim Turhan’la bir araya geldiğini belirterek satışın perde arkasını yazdı.
Munyar, İbrahim Tuhan’ın “ Sasa Polyester Sanayi A.Ş.’nin PTA yatırımı Mart 2023’te devreye girecekti. Dolayısıyla bu yılın EBİTDA öngörülerinde 9 aylık üretimi de dikkate almıştık. Ancak, söz konusu tesisin devreye girmesi yıl sonuna kaldı.” sözlerine dikkat çekerek, paranın bedelli sermaye artırımına değil de neden ortak satışına gidilmesini sorusuna verdiği cevabı da şöyle yazdı:
” Prof. İbrahim Turan, Borsa İstanbul başkanlık görevinden kalma pratik deneyimiyle gündeme gelebilecek ilk formülü ortaya koydu:
– Erdemoğlu Holding olarak Sasa’da sermaye artırımına gidin, rasyoyu olması gereken seviyeye taşıyın.
İbrahim Erdemoğlu, ilk formüle sıcak bakmadı:
– Sasa’nın 350 dolayında yatırımcısı var. Özellikle küçük yatırımcı bedelli sermaye artırımını sevmez. Ben de ana sermayedar olarak küçük yatırımcıyı üzecek bir adımı atmak istemem.
Prof. İbrahim Turhan, ikinci formülü anlattı:
– Erdemoğlu Holding olarak Sasa hissesi satın. Tamamını da yabancı fonlara pazarlayın. Oradan gelecek parayı olduğu gibi Sasa’nın hesabına geçin. Daha sonra Sasa, paya dönüşebilir tahvil çıkarsın. Onunla, sattığınız payınızı yeniden yerine koyabilirsiniz.