Asgari ücret zammı soru işaretini korumaya devam ediyor! Asgari ücret için ilk toplantı bugün!

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren asgari ücrete yapılacak zam görüşmeleri bugün gerçekleştirildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahipliği yaptığı görüşmelerde asgari ücrete refah payı dahil yüzde 30 zam yapılması gündemde.

Milyonlarca çalışanın aylardır merakla beklediği asgari ücret görüşmeleri bugün başlıyor. İşveren kesimini temsil eden TÜRK-İŞ, görüşmelerin bayramdan önce tamamlanmasını beklediklerini ifade etmişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahibi oldu bu görüşmelere işverenin kesimini temsil etmek adına TİSK heyeti katılıyor.

Asgari ücrete yapılacak zamda, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından her ayın üçünde açıklanan 6 aylık enflasyon rakamları ve refah payının etkili olması bekleniyor. Enflasyon rakamlarının yanı sıra asgari ücrete refah payı ile beraber yapılacak zammın ise yüzde otuz olması gündeme geldi.

ENFLASYON EN ÖNEMLİ SORUN

Yeni asgari ücretin belirlenmesi için bugün başlayacak olan toplantılara istinaden açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyonun en önemli konu olduğunun altını çizdi ve şu cümleleri aktardı; ‘’Bir taraftan enflasyonu düşürmeye dönük politikaları hayata geçirirken diğer taraftan enflasyonun etkilerini geniş toplumsal kesimlerde en aza düşürmeye dönük politikalarımızda hayata geçireceğiz. Yine seçim beyannamesinde yazdığımız şekilde asgari ücretle, çalışanlarla ve emeklilerle ilgili temmuz ayında çeşitli çalışmalar yapacağımızı söylemiştik. Bu kapsamda da adımlarımızı atmaya başladık.’’

‘HER ZAMAN ÇALIŞAN KESİMLERİN YANINDA OLDU’

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıklamalarına şu şekilde devam etti; ‘’Temenni ediyoruz ki bu üç kesin belli bir noktada anlaşma, uzlaşma sağlasınlar. Ama genel perspektifinizi de tabii ki şöyle ifade edebilirim; sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan iktidara geldiği günden bugüne hiçbir zaman çalışan kesimlerin geniş kesimlerin enflasyon karsında satın alma güçlerinin erimesine müsaade etmemiştir. Her zaman için bu konularda çalışanların yanında yer almıştır. Önümüzdeki süreçlerde de aynı yaklaşımı göstereceğiz.’’ Daha önce gündeme gelen 500 dolar seviyesi için TİSK Genel Başkanı Özgür Burak Akkol ise şu açıklamalarda bulundu; ‘’Bir önceki bakanımızın bir beyanatı oldu ama baştan sona dinlediğimizde ücretin dolara endekslenmesi gerektiğini ifade ediyor. Temenni olarak belirli seviyelerden bahsediyor. Komisyon her şey dikkate alıyor. Yüzden fazla parametre değerlendirilecek. Enflasyon düşüş trendinde, buna rağmen ara zam olması görüşündeyiz. Çalışan da işveren de dikkate alacağız. Türk lirası konuşacağız her zamanki gibi.’’

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri