İçişleri Bakanı, Hatay’da hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını ifade etti! Hatay’a 197 bin konut inşa edilecek!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan, depremden en çok etkilenen illerden biri olan Hatay'da 197 bin 248 konut yapılacağı açıklaması! İşte konunun detayları!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, depremin sonrasında Hatay’da hasar tespit oranının yüzde 100 oranında tamamlandığını ifade ederek, ‘Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ile İçişleri Bakanlığımızın iş birliği ile Hatay’da ortalama olarak 197 bin 248 konut inşa edilecek. Bunların 32 bin 715’inin ihalesi gerçekleşti, yapım süreci de devam ediyor, bunları 1 sene içinde tamamlayıp hak sahiplerine teslimini gerçekleştireceğiz’ dedi!

DEPREMDEN SONRA 126. GÜN

Bakan Yerlikaya Hatay’da İl Afet ve Acil durum Yönetim Merkezi’nde düzenlenmiş olan toplantıya katılım sağladı. Basına kapalı yapılan toplantının sonrasında açıklamalar yapan Bakan Yerlikaya, 6 Şubat’ta yaşanan yüzyılın felaketinin 126. gününde olduklarını anımsatarak, o günden bugüne el birliği içerisinde yapılanları yerinde incelediklerini ifade etti. Hataylı vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini aktaran Bakan Yerlikaya, ‘Koordinasyon toplantımızı gerçekleştirdik. Yaralarımızı hep beraber saracağız, bu anlamda kararlığımız tamdır. Cumhurbaşkanımız depremin ilk anından bu ana kadar Hatay başta olmak üzere bütün deprem şehirlerimizde gelişmeleri, oradaki ihtiyaçları çadırından kalıcı konutlarına varıncaya bütün balıkları alakadar eden süreçleri büyük bir titizlik ile takip ediyor.

ÇALIŞMALARA DAİR BİLGİ VERİLDİ

Bu ana kadar arkadaşlar Hatay şehrimizde yerine son durumu paylaşmak istiyorum. Şehrimizde 126 gün itibariyle hasar tespit oranı yüzde 100 oranında tamamlanmıştır. Hasar tespit çalışması yapılan toplam bağımsız bölüm sayısı ise 911 bin 603 olmaktadır. Bunlardan orta hasarlı ve üzeri olan bağımsız bölüm sayısı da 361 bin 942 olmaktadır. Bunun dağılımı da 311 bin 785’i konut, 47 bin 653’ü ise ticarethane ve 2 bin 504’ü de diğer tür yapı olmaktadır’ dedi. Bakan Yerlikaya, Hatay’da Genelinde yıkık ve acil yıkılacak yapı olmak üzere toplam 222 bin 822 enkazın tamamını kaldırmış olduklarını açıkladı. Aynı zamanda toplam olarak 58 bin 874 bin ağır hasarlı binaların yıkım ihalesinin tamamlandığı da bakan tarafından ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri