Yeni görevine atanan Bakan Özhaseki deprem bölgesine dair çalışmalara dikkat çekti! Kaybedecek birkaç saniyelerinin bile bulunmadığını dile getirdi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, seçimlerden sonra kaybedecek bir saniye bile vakitlerinin olmadığını açıkladı! İşte detaylar!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı görevine getirilen Mehmet Özhaseki, ‘Seçimlerden sonra bizim birkaç saniye bile vaktimiz bulunmuyor. Gece gündüz ayırt etmeden uğraşacağız, inşallah yaralarımızı sarmış olacağız. Bir taraftan da şehircilikte, bizler kadim bir medeniyetin mirasçıları durumundayız. Şehirlerimize yapılması gerekli olan o güzel işleri de daha da nitelikli hale getirip sürdüreceğiz’ dedi.

BAKAN MEHMET ÖZHASEKİ AÇIKLADI

Bakanlık görevine atanmasından hemen sonra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı kapsamındaki bütün kurum, kuruluş ve iştirakleri ile ayrı ayrı toplantılar düzenleyen Bakan Mehmet Özhaseki, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Türkiye’nin kaybedecek hiçbir saniyesi dahi bulunmadığına vurgu yaparak, imar ve inşaat çalışmalarını ara vermeden devam edeceklerini ifade etti.

850 BİN BAĞIMSIZ BİRİMİN YENİDEN İNŞASI

Bakan Mehmet Özhaseki, 6 Şubat tarihinde 11 şehri de etkisi altına alan depremi kastederek, Asrın depremi deniyor ama bizim 1000 senelik Anadolu medeniyetimizde karşılaşabileceğimiz, ‘1000 yılın’ depremi ile de karşı karşıya durumdayız. Çünkü 11 şehri de ilgilendiriyor. Onlarca ilçeyi, yüzlerce köyü de ilgilendiriyor. Yıkım miktarı olarak da hasar olarak da ayrı ayrı rakam açıklanmakla beraber, 680 bine yakın ev, 170 bine yakında dükkân ile işyeri ve ahır gibi tek katlı birimlerden meydana gelen ortalama 850 bin bağımsız birimin tekrardan yapılması söz konusu’ açıklamasında bulundu.

Bakan Mehmet Özhaseki şu şekilde devam etti; ‘Bir taraftan bu çalışmaların planlanması, yani zemin etütleri yapılarak binalarının sağlam yerlere taşınıyor olması, sonrasında daha kimlikli binaların meydana gelmesi adına yeni projelerin geliştirilmesi, mülkiyet sorunlarını halledilmesi, arkasından bunların ihale edip işe başlanması ve finansmanının temini noktasında da derin çalışmaların yapılması gereklidir. Bu belki de normal bir zaman olsa, birkaç sene sari olarak yapılacak uzun çalışmalar olmaktadır. Fakat bizim o kadar bekleyecek zamanımız bulunmuyor’ dedi.  

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri