Kıbrıs Güreş Şampiyonu Özper Özorun

Kıbrıs Güreş Şampiyonu Özper Özorun

Kıbrıslı Sporcu Özper Özorun uzun süre spora ara vermesinden sonra tekrar mindere çıkarak 100 KG kategorisinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Şampiyonu olarak 2023 yılını şampiyonlukla taçlandırdı. Güreş şampiyonasında üstün bir performansla mindere geri dönen Özper rakiplerini devirerek geçiyor. KKTC Güreş Federasyonu'nun düzenlendiği 2023 Grekoromen Güreş Şampiyonası geride kalırken Hollanda'dan Kıbrısa dönen dövüş sanatları ustası Özper Özorun'un dünya çapında bir yıldız olma yolunda ilerlediği gözler önüne seriliyor. İlk maçını 10 puanlık sayı tuşu üstünlüğüyle bitiren Özper diğer güreş maçlarında'da aynı sonuçla karşılaşarak Kıbrıs Güreş Sporunda 13 senelik bir şampiyonluk hakimiyetini kazanıyor. Şampiyonluk sonrası Gaziantep'te deprem felaketınde hayatını kaybeden Şampiyon Melekler Takımı'na şampiyonluğunu armağan ettiğini açıkladı.

Kıbrıs Büyükler Ligi 2023 Güreş Şampiyonasında 100 KG kategorisinde şampiyon Özper Özorun

2023 KKTC Büyükler Güreş Ligi devam ederken Hollanda'da çalışmakta olan Özper adaya dönerek Büyükler Güreş Ligi maçlarına 100 KG'da katıldı. 3 maç yapan Özper Özorun rakiplerinin hepsini ilk round'da bitirerek gücünü gösterdi. İlk round'da sayı tuşu olan rakipleri Özorun'u alkışladı ve tebrik etti. Tribünler bu efsane maçlarla çalkalandı. Kıbrıslı efsane sporcu 13 senedir şampiyon olduğunu belirtirken sadece güreşle kalmayıp multidisiplinlerde MMA , Kempo , Kickboks ve BJJ Şampiyonuda olarak KKTC Milli takımını temsil etti. Kıbrıslı Sporcunun 4-0 gibi bir amatör MMA rekoru bulunmaktadır. Güreş konusunda tecrübeli olan Özper Özorun kafes dövüşlerinde'de sıkça güreşe başvurmaktadır. MMA ve Brazilian Jiu Jitsu gibi sporlardada kendini gösteren Özper yıllardır yenilmez şampiyon olarak yoluna devam etmektedir.

Özper Özorun Profesyonel UFC Kafes Maçlarına çıkmak için hazırlanıyor

Kıbrıslı dövüş sanatları ustası Özper Özorun bu yazın sonunda profesyonel olarak kafes dövüşlerinde kendini göstermek ve memleketi olan Kıbrısı temsil etmek için hazırlanıyor. Özper Özorun'un antrenörlüğünü güreş öğretmeni Erhun Tekakpınar yapıyor. Lefkoşa ve Girne'de hazırlıklarını sürdüren Kıbrıslı Dövüşçü tüm disiplinlerde sıkı bir şekilde antrenmanlarını sürdürüyor. Dövüş sanatlarının temsili için yüksek önem arz eden çalışma kültürüne asla taviz vermeden ekonomik zorluklara göğüs gererek çalışan sporcu ekonominin getirdiği dezavantajlı durumlara karşı sitem ediyor. Kıbrıs'ta sponsor bulmanın oldukça zor olduğundan yakınan sporcu bu durumdan oldukça rahatsız görünüyor. Kıbrıs'ta sporcuları destekleyen belirli kimseler olmadığından dolayı dünya çapındaki sporcularla yarışmakta hayli zorlaşıyor.

Dövüş Şampiyonu Resmi Sayfası: ozperozorun.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri