Suriyeli sığınmacıların dönüşü için 240 bin konut inşası! Bakan Soylu, kalıcı konutların temel atma törenine katıldı!

Suriyeli sığınmacıların geri dönüşü adına 240 bin konut inşa edilecek! 12 şehirde geri dönüşler için ofisler kuruldu ve çalışmalara destek olması amaçlanıyor! İşte detaylar!

Türkiye’ye gelen sığınmacıların Suriye’ye geri dönüşleri amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) düzenlemiş olduğu harekatlarla güvenli hale getirilmiş olan Fırat Kalkanı ve Barış Pınar bölgelerine 240 bin kalıcı konut inşasına karar verildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kalıcı konutların ilk etabı için düzenlene temel atma törenine katılım gösterdi. İşte konuya dair merak edilen detaylar!

TSK TARAFINDAN GÜVENLİ HALE GETİRİLEN BÖLGELER

Suriye’nin kuzeyinde yer alan ve TSK tarafınca sınır ötesi hareketler güvenli duruma getirilen bölgelere, sığınmacıların dönüşü devam etmekte. Şimdiye kadar 54 bin Suriyelinin geri dönüş yapmış olduğu öğrenilen topraklara daha çok sığınmacının gelmesi adına çalışmalar devam ediyor. Katar Kalkınma Fonu tarafınca karşılanacak olan 240 bin kalıcı konut yapılmasına karar verildi. İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen proje çerçevesinde 1 senelik süre içinde Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı Harekâtı bölgesinde belirlenmiş olan 9 bölge için kalıcı konutların yapılmasına dair karar alındı.

KATAR TARAFINDAN FİNANSMAN SAĞLANDI

Bahsi geçen proje çerçevesinde 5 bin konut yapılacak olan Suriye’nin Cerablus şehrinin Ras-ul Cavz bölgesinde temel atma töreni gerçekleştirildi. Burada düzenlenmiş olan törene, İçişleri bakanı Süleyman Soylu, İçişleri Bakan Yardımcısı olan İsmail Çataklı, Gaziantep Valisi isim Davut Gül, Kilis Valisi isim Recep Soytürk, Katar Kalkınma Vakfı Genel Müdürü Halil Al Konvari, Gaziantep Milletvekili isim Abdulhamit Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı isim Fatma Şahin, AFAD Başkanı olan Yunus Sezer ile yüzlerce Suriyeli vatandaş katılım gösterdi.

AFAD BAŞKANI KONUŞMA YAPTI

Törende ilk konuşmayı gerçekleştiren AFAD Başkanı Yunus Sezer, Suriye’deki iç savaşının başından bu yana Suriyeliler kucak açmış olduklarını ver geri dönüşlerine katkı adına geçici ve kalıcı olarak konutların yapımı için aracılık etmiş olduklarını aktardı. Katar Kalkınma Vakfı Genel Müdürü Halil Al Kovari ise tüm finansmanın Katar tarafından sağlandığını ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri