Şaşılık Ameliyatı

Şaşılık, özellikle yetişkinlerde sosyal yaşamı zorlaştırırken, çocuklar ve bebeklerde görme gelişimini olumsuz etkileyebilir ve göz tembelliği ile beraber görülebilir.

Şaşılığın tedavi yöntemleri arasında gözlük kullanma, kapama ve egzersizler bulunur. Ancak bu çözümlerden fayda görmeyen hastalar için göz kayması ameliyatı bir seçenek olarak karşımıza çıkar.

Göz Kayması Tedavi Edilebilir Mi?

Göz kaymasının başarılı bir şekilde tedavi edilmesi birçok hastada mümkün olmaktadır. Çoğu hastada tedavi sonrasında şaşılık tamamen düzelir. Önemli olan nokta, kaymanın nasıl tedavi edileceğine karar verilmesi ve şaşılık operasyonu yapılacak hastalar için doz ayarlamasının doğru bir şekilde yapılmasıdır.

Şaşılığın Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Gözlük kullanımı

Kapama tedavisi

Botox uygulaması

Göz kayması operasyonu

Şaşılık tedavisi, her hastanın durumuna bağlı olarak değişkenlik gösterir. Bu nedenle, burada verilen bilgileri direkt olarak kendi durumunuza uygulamamanız önemlidir. Göz kayması tedavisi için detaylı bir muayene ve değerlendirme sonucunda en uygun tedavi yöntemi belirlenir ve uygulanır.

Şaşılık Ameliyatı Nasıl Gerçekleştirilir?

Şaşılık ameliyatı çocuklarda genellikle genel anestezi altında, yetişkinlerde ise lokal anestezi ile gerçekleştiriyoruz. Anestezi şekli de göz kayması cerrahisinin süresini etkilemektedir.

Göz kayması ameliyatından önce, kayma açısının ölçümü ile bir veya iki göz üzerinde çalışıp çalışmayacağımızı ve ameliyattan sonra iyi bir göz pozisyonu elde etmek için kasları yeri ve uzunluğu konusunda, ne kadar gerekli olduğunu görüyoruz. Bu ölçümlerin alınması bir veya birkaç ölçüm yapılması gerekebilmektedir. Çok önemli olan bu aşama ile göz kas cerrahisinin başarı oranını direkt olarak etkilemektedir.

Şaşılık cerrahisinin başarı oranı yüksektir. Bu başarıyı etkileyen çeşitli faktörler de vardır. Bu faktörler, gözlerde kayma açısı, görme oranları ve 3 boyutlu görme yeteneğidir.

Her Yaşta Şaşılık Operasyonu Yapılabilir mi?

Şaşılık operasyonu, genel kanının aksine, her yaş grubunda, hatta yetişkinlikte bile uygulanabilir. Ancak, doğuştan gelen ya da çocukluk döneminde sonradan oluşan şaşılık durumlarında, erken müdahale büyük önem taşır. Göz takibinin düzgün bir şekilde yapılması ve muayeneler sonucunda erken dönemde operasyon gerçekleştirilmesi, daha sağlıklı sonuçlara yol açabilir.

Bu nedenle, göz kayması operasyonu için bebeklik ya da yetişkinlik dönemlerinde belirli bir yaş sınırı olduğunu söylemek doğru olmaz. Ancak, burada dikkate alınması gereken önemli nokta, gözlük kullanımına veya diğer tedavilere verilen yanıttır.

Göz kayması operasyonu, yaş sınırı olmaksızın bebeklik döneminden itibaren herkese uygulanabilir. Eğer diğer tedavi yöntemlerine verilen yanıt olumsuz ise, şaşılık türü belirlenerek her yaşta operasyon gerçekleştirilebilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri