GAZİANTEP'TE Belediyenin arsa ihalesine MASAK incelemesi

Son günlerde Gaziantep Büyükşehir ve merkez ilçe ile taşra ilçelerinde yapılan arsa satış ihalelerini MASAK’ın özel incelemeye aldığı ileri sürüldü.

Son günlerde Gaziantep Büyükşehir ve merkez ilçe ile taşra ilçelerinde yapılan arsa satış ihalelerini MASAK’ın özel incelemeye aldığı ileri sürüldü. Gaziantep belediyelerinin yaptığı her arsanın fiyatı aynı yan bitişikte bulunan komşu arsanın fiyatı % 1000’lik fark nedeniyli çoğu kara parayla fiyatları artırarak paralarını yasal hale getirdikleri de ileri sürüldü.

BÜYÜKŞEHİR DAHİL 10 BELEDİYENİN İHALEYE ÇIKARDIĞI ARSA 15 KATINA SATILIYOR
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere 9 ilçe belediyesinin Ocak-Nisan ve Mayıs aylarında ihaleye çıkardığı arsa ihaleleri kazananlar listesini geçtiğimiz hafta MASAK tek tek incelemeye aldığı ve çoğunluğunun da büyük ihtimalle vergi kayıtları bulunmaması dikkat çektiği öne sürüldü.

BELEDİYENİN KOMŞU ARSASI UCUZ, KENDİNİN ARSASI YÜKSEK
Belediyelerin yaptığı arsa ihaleleri ilk önce gazeteler ve bilbordlara reklam verilerek kamuoyuna açıklandığı ve daha sonra da arsalarla ilgili muhammen bedel fiyatıyla ihaleye çıktığı ve ihale sonunda bitişikteki komşu arsa bin TL’ye satılırken belediye ise aynı yan yana olan arkası 5 katına satması, “Bu işte bit yeniği” olduğu iddialarını gündeme getirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri