Kripto paralarda büyük deprem! Bir borsa daha iflas etti! Bitcoin, Ethereum ve diğer altconiler bu kez sert sallandı!

Piyasa değeri ve işlem hacmiyle ilk sıralarda yer alan kripto varlık borsası Bittrex iflas başvurusunda bulundu. Kripto para piyasalarında sarsıntı devam ediyor. BTC kritik seviyeye geriledi…

Kripto para piyasalarında son dönemde sert düşüş ve yükselişler yatırımcıları bir hayli endişelendiriyor. Öte yandan kısa süre içinde Luna, FTX, Voyager, Celsius gibi daha pek çok önemli kripto para projesi iflas etmişti.

Yaşanan bu iflaslar arasına bir yenisi daha eklendi. Popüler kripto varlık borsalarından biri olan Bittrex iflas başvurusunda bulundu. Hali hazırda kritik bir seyir izlenen kripto piyasalarda gelen bu iflas ve alınan yeni kısıtlama kararları piyasaları da olumsuz etkiliyor.

KRİPTO PARA BORSASI BİTTREX İFLAS BAŞVURUSU YAPTI!

Küresel piyasalarda önde gelen borsalar arasında gösterilen kripto para borsası Bittrex iflas başvurusunda bulundu. Geçen Mart ayında ABD’deki faaliyetlerine son vereceğini duyuran Bittrex, ABD’de kayıtlı şirketi Bittrex Inc. için iflas açıklaması yaptı.

Bittrex’in ABD dışındaki operasyonları, Bittrex Inc. değil, Bermuda’da kayıtlı Bittrex Global Ltd. üzerinden yürütülüyor. Özellikle ABD’deki düzenleyici kuruluşların baskından dolayı iflas başvurusun bulunulduğu düşünülüyor.

SEC’DEN UYARI MEKTUBU GELMİŞTİ!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), geçtiğimiz Mart ayında kripto varlık borsası Bittrex’e uyarı mektubu göndermişti. Takip eden birkaç hafta sonrasında ise dava açmıştı. Dava resmi olarak açılmadan önce Bittrex, ABD’den çekileceğini duyurmuştu.

SEC, platformun kayıt dışı işletildiği ve platform üzerinde ALGO, OMG, DASH, TKN gibi yatırım sözleşmesi niteliğinde olan varlıkların alım satımına aracılık edildiği öne sürülmüştü.

KRİPTO PİYASALARDA SERT DÜŞÜŞ YAŞANDI!

Piyasalarda iflas haberleri, devlet kurumlarından gelen kısıtlamalar ve diğer ekonomik etkenler yeniden düşüş eğilimine sebep oldu. Boğa sezonu beklentisi oluşan piyasalarda düşüşler yatırımcıların canını sıkıyor. Bitcoin yeni haberler sonrasında 27 bin 490 dolara geriledi. Ethereum ise 1.833 dolardan işlem görüyor. 9 Mayıs Salı gününde XRP 0,42 dolar seviysinde ve Cardano (ADA) ise 0,36 dolardan işlem görmeye devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri