Gaziantep Şehir Hastanesi dur-kalk

Yıllardır yapımına devam edilen ve bir türlü bitirilemeyen Gaziantep Şehir Hastanesi’nin açılış tarihi netlik kazanmadı. Daha önce iki kez açılacağı tarihler duyurulmasına rağmen bu hastanenin bu kez 12 Mayıs’ta açılabileceği ileri sürüldü.

10 yıl önce temeli atılan ve bir türlü bitirilemeyen, yapımı yılan hikayesine dönen Gaziantep Şehir Hastanesi’nde ışıklar yanmaya devam ederken ne zaman açılacağı konusunda bir türlü uygulamaya geçilemedi. Daha önce 28 Nisan veya 2 Mayıs tarihlerinde açılmasına karar verilmesine rağmen şu ana kadar ne zaman açılacağı belli olmazken Şehir Hastanesi’nin kapılarını büyük ihtimalle 12 Mayıs’ta hizmete açılacağı söyleniyor. Şehir Hastanesi’nin 1. etabı olan ve buraya Ersin Arslan Hastanesi’nin hasarlı olmasından dolayı, ayrıca Mücahitler Hastanesi’nin de askıya alınması nedeniyle Şehir Hastanesi’nin ilk bölümünün acilen açılacağı öğrenilirken Gaziantep’te Şehir Hastanesi’nin uzak olmasının da büyük sıkıntılar olacağı söyleniyor.


ŞEHİR HASTANESİ KAÇ BÖLÜMDEN OLUŞUYOR?
Gaziantep Şehir Hastanesi Projesi, Sağlık Bakanlığı tarafından Kamu Özel İşbirliği modeli ile gerçekleştirilmekte olup, tesisin 1875 yatak kapasitesi ile şehrin yanı sıra tüm bölgeye hizmet vermesi planlanmaktadır. Projenin, Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde, toplam 330.009 m² arsa alanı üzerine kuruluyor..
Gaziantep Şehir Hastanesi; Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Merkezi ve Ana Hastane içerisinde bulunan KVC ve Onkoloji Hastanesi, Genel Hastane, Genel ve Psikiyatri Hastanesi, Kadın ve Çocuk Hastanesi bölümlerinden oluşuyor.
• Ana Hastane: 1625 yatak
• Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi: 150 yatak
• Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri: 100 yatak
Projede 60 yatak kapasiteli Yenidoğan Bakım Ünitesi, 4 yatak kapasiteli Yanık Yoğun Bakım Ünitesi ile birlikte 265 yatak kapasiteli Yoğun Bakım Ünitesi ve ayrıca Yanık Yoğun Bakım Ünitesinde 16 adet de hasta yatak odasının hizmet vermesi planlanıyor.
Tesis kapsamında 20 Yatak kapasiteli Kemik İliği Ünitesi, 30 adet koltuklu Hemodiyaliz Ünitesi ve 40 adet koltuklu Kemoterapi Ünitesinin de hizmet vermesi planlanmakta.
Projenin çevreye duyarlı mühendislik yaklaşımı ve enerji tasarrufu çözümleri ile dünyanın en prestijli yeşil bina sertifikalarından biri olan LEED Gold Sertifika alması hedefleniyor.
CUMHUR DÜLEK

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri