UHF Etiket - Egen.com.tr

Ultra yüksek frekans (UHF) etiket teknolojisi, radyo dalgalarını kullanarak tasarlanan etiket teknolojisidir. Bu etiketler birkaç metre uzaklıktan okunabilen etiketlerdir. Uhf etiket teknolojisi, rfid etiket teknolojisinin geliştirilmesiyle oluşturulmuştur. Uhf etiketler günümüzde birçok sektörde ve endüstride kullanılmaktadır. Sağlık, lojistik perakende, havayolu taşımacılık ve otomotiv sektörlerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Uhf etiketleri, evcil hayvan takibinde, ürünlerin stok ve takibinde kullanılan etiketlerdir. Özellikle sağlık ve perakende sektörlerinde ürün takibi için kullanılmaktadır.

Uhf Etiketleri Nasıl Çalışır?

Uhf etiketleri, elektromanyetik radyo dalgalarını kullanarak uhf etiket okuyucuları ile iletişim kurar. Bu etiketler sadece elektromanyetik dalgalarla çalışır. Belirli bir uzaklıktan okunabilen bu etiketler bir antenden ve tümleşik bir devreden oluşur. Uhf etiket sistemleri 868 MHz ile 928 MHz frekans aralığını kullanarak çalışır. Ancak bu frekans aralıkları ülkelere göre değişebilmektedir. Örneğin Avrupa'da bu aralık, 868 MHz ile 870 MHz frekans aralığındadır. Amerika'da ise genellikle 902 MHz ile 928 MHz frekans aralığı kullanılmaktadır.

Uhf Etiketlerinin Avantajları

Uhf etiket günümüzde en çok tedarik zinciri yönetiminde ve ürün takibinde kullanılan etiket türüdür. Bu etiketler uzun bir mesafeden taranabildiği için düşük maliyetli ve kullanışlı etiketlerdir. Bu etiketlerin kullanımında insana ihtiyaç duyulmadığı için bina girişlerinde, ulaşımda ve taşımacılıkta sık kullanılmaktadır. Uhf etiketler bir kâğıt inceliğine sahiptir. Bu yüzden her yüzeyde ve malzemede kullanılabilmektedir. Her bir etiketin kendine özel bir kodu vardır. Bu kod, etiketleri tanıma ve ayırt etmede yüksek güvenlik sağlamaktadır. Birçok insan uhf etiketlerinin metallerin veya suyun içinde çalışmadığını iddia etse de bu iddialar gerçek değildir. Bu etiketlerin en büyük avantajları ise maliyeti oldukça düşürmeleri ve yüksek performansa sahip olmalarıdır. Bu etiketler uzak bir mesafeden hızlı bir şekilde tanınıp okunabilmektedir.

Egen Barkod Etiket San.Tic.Ltd.Sti.

Ikitelli Organize Sanayi Bölgesi, Atatürk Bulvarı 13.Cadde, Mutfakcılar MUTSAN Başakşehir Mahallesi Sanayi İstanbul TR, İkitelli Cd No:24 D:Sitesi 10.Blok, 34306 Başakşehir

Tel: +90 212 659 1515

Mail: info(@)egen.com.tr

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri