Gaziantep'e Metro Müjdesi! Gaziantep için Metro Projesi tamamlandı, 15 kilometrelik metro inşaatı başlayacak

Gaziantep’te ulaşım sorununu çözümü için Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Metro Projesi akıbeti merak konusu olmuştu. Adalet eski Bakanı Abdulhamit Gül, Metro Projesi ile ilgili müjdeli haberi verdi. Gül, Metro Projesi’nin yeni dönem yatırım programına alınacağını kaydetti.

Ulaşım sorununun her geçen gün arttığı Gaziantep’te kent merkezi ile Şehir Hastanesi arasında hizmet vermesi beklenen Metro Projesi hazırlanmıştı. GBB tarafından hazırlanan proje Strateji Daire Başkanlığı tarafından 2021 yılında onaylanmış, projenin yatırım kapsamına alınması beklenmeye başlanmıştı. 2022 ve 2023 yıllarında yatırım programına alınmaya projenin rafa kaldırıldığı düşünülürken, müjdeli haber Adalet eski Bakanı Abdulhamit Gül’den geldi.

AK Parti 28.Dönem Aday Tanıtım Toplantısında konuşan Gül, Metro Projesi’nin yeni dönemde yatırım programına alınacağını ve çalışmaların başlayacağını söyledi.

METRO PROJESİNE BAŞLANACAK
AK Parti kurulduğundan bu yana milletin desteği ile onlarca hizmet yapıldığını söyleyen Gül, “Nizip-Karkamış Yolu 3 ay içinde açılacak, Nurdağı –Gaziantep bölünmüş yolunda çalışmalar devam ediyor, Oğuzeli-Karkamış Yolu’nda da çalışmalar devam ediyor. Gaziantep Havalimanına Yeni Terminal Binası inşa edildi ve kent lojistik üssü oldu. Öte yandan GAZİRAY ile kent şehir içi ulaşımda büyük bir konfora kavuştu. Şehir içi ulaşımın ardından Metro Projesi tamamlandı, 15 kilometrelik metro inşaatına da bu dönemde başlayacağız ve hemşerilerimizin hizmetine sunacağız.”

İKİNCİ ÇEVRE YOLU GELİYOR!
Gaziantep’in kent ulaşımında

Gaziantep OSB’ye her gün binlerce insan gidiyor, bu nedenle oluşan trafiği ortadan kaldırmak için ikinci çevre yolu için çalışmalara başlandı. OSB’yi 2 kilometre uzunluğunda tünel ile birleştireceğiz, şehir trafiğini azaltmış olacağız. Gaziantep’te de konut ile ilgili sorunları biliyoruz. Kentte 10 bin 500 konutun yapımı devam ediyor. Deprem bölgesinde de 40 bin konutun inşası devam etmektedir. Toplamda 50 bin konutun inşası ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Deprem bölgesinde kalıcı konutların teslimine de başlayacağız. Bir yıl içerisinde de 40 bin deprem konutunu ihtiyaç sahiplerine teslim edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri