Gaziantep’ten toplu taşıma araçları çalışmama eylemi mi YAPACAK? Toplu Taşıma Esnafı: 'DAYANACAK GÜCÜMÜZ KALMADI'

Gaziantep’te faaliyet gösteren toplu taşıma esnafı, artan maliyetler, zam taleplerinin karşılanmaması üzerine Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin (GBB) kapısını çaldı. GBB’ye dilekçe veren esnaf, bugün iş bırakmaya hazırlanıyor…

Gaziantep’te toplu taşıma hizmeti sunan esnaf, bugün iş bırakmaya hazırlanıyor. Ocak ayında ulaşım ücretlerine zam yapılması için talepte bulunan esnaf, bu talebine karşılık alamamış, artan maliyetler sonrasında ise giderek kazancı düşen esnaf, iş yapamaz hale gelmişti. 6 şubat tarihli Asrın Felaketi sonrasında ise Belediye Meclis Toplantıları yapılamamış, esnafı ise taleplerini ertelemek durumunda kalmıştı.

ESNAF GBB’YE BAŞVURU YAPTI!
Gaziantep Büyükşehir Belediyesine başvuran esnaf, zam talebini yinelerken, iş bırakma dilekçesini de sundu. Söz konusu taleplerin karşılanmasını bekleyen esnafın aldığı karar kapsamında bugün iş bırakması bekleniyor.

“AYAKTA KALMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL!”
Maliyet artışları karşısında bu kararı aldıklarını kaydeden esnaf, “Büyükşehir Belediyesinden yılbaşından geçerli olmak için zam talebinde bulunduk. Ancak belediyemiz bir süre talebimizi diğer illerin zamlarını dikkate alacağını bildirerek bekletti. Diğer 30 büyükşehirde tarifelere zam yapıldı. Esnafımıza verilecek zam deprem nedeniyle ötelendi. Yakın zamanda seçimler olacak, belediyenin seçim öncesi zam yapma çekincesini anlayışla karşılıyoruz. Fakat ne zam ne de yeterli destek verilmeden ayakta kalmamız mümkün değil.”

ESNAFIN DAYANACAK GÜCÜ KALMADI!
Gaziantep Minibüsçüler Odası Başkanı Sofu Çolak, esnafın dayanacak gücünün kalmadığını bu nedenle de eylem kararı aldıklarını kaydetti. Çolak, “Esnaf tarafından Büyükşehir Belediyesine verilen dilekçede bugün iş bırakma eylemi yapılacağı belirtildi. Esnafı durduracak gücümüz yok ve esnafımız haklı. Taleplerin karşılanmaması nedeniyle Gaziantep’ten toplu taşıma araçları çalışmama eylemi yapacak” ifadelerini kullandı.

Esnafın eylem kararını uygulayıp uygulamayacağı ise bugün belli olacak. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri