Mebbis Öğretmen

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından denetlenen MEBBİS giriş ekranı eğitimci, öğretmenleri öğrenciler ve velileri tek bir alanda buluşturuyor. Mebbise giriş yapmak isteyen öğretmenin http://www.meb.gov.tr/ adresine giriş yaptıktan sonra şifre ve kullanıcı adı ile beraber güvenlik kodunu işaretlemesi yeterli oluyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sunulan tüm hizmetlerin tek bir alanda yer aldığı bir modüldür. Öğretmen giriş alanı bulunduğu gibi öğrenci veli giriş alanı, müdür giriş alanı, idari personel veri giriş alanı da bulunuyor.

MEBBİS ile E-Okul Farkı Nedir?

Öğretmenleri, öğrencileri ve velileri tek bir alanda toplamayı destekleyen bir başka yapılanma ise e-okul platformudur. Sadece öğrencilerin erişebileceği özel not alanları ile velilerin öğrenci devamsızlığına erişebileceği özel devamsızlık takvimi de bulunur. E-okul sistemi öğretmenler içinde pratik bir alandır. Öğrenci davranış notları, karne görüşü, okudukları kitaplar ve sayıları, yıl içi durumları, sözlü notları ile sınav notları tek tek girilebilir. Ancak müdürler, idari kadro ve personel işlemleri yalnızca Mebbis'te yapılabilir.

MEBBİS Platformuna Nasıl Giriş Yapılır?

Mebis.meb.gov.tr adresine giriş yaptıktan hemen sonra şifreyle giriş yapmak gerekiyor. Sisteme giriş yapacak şifre unutulduysa talep formu yeniden doldurulmalıdır. Şifre ve kullanıcı adı bulunuyorsa modüle giriş yapılmalıdır. Özellikle şifremi unuttum adımı kullanarak rahatlıkla yeni bir şifre oluşturulabilmesi için e-posta adresine mesaj gönderilmesi sağlanabilir.

MEBBİS Modülleri Nelerdir?

MEBBİS sistemi içerisinde yer alan modüller arasında MEBBİS devlet kurumları modülü denetim planlama modülü; hukuk takip sistemi modülü, kitap seçim modülü, sosyal tesisler modülü, Meis modülü kurum ve standartları modülü olarak anılıyor.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı öğretmenlerin faydalanabileceği MEBBİS sayfası üzerinden e-yatırım, e-taşınır, e-yurt, e-okul, e-akademi, personel, e-yurt, halk eğitim, e-burs ve açık öğretim kurumları evrak işleri hızlı ve kolay şekilde tamamlanabiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri