Aydın Belediyesi

Aydın Belediyesi köklü geçmişi ile çok sayıda ilçe belediyesini bünyesinde barındıran etkili bir siyasal yapıdır. Aydın Belediye teşkilatı içerisinde çok sayıda alt kurum olduğu için birbirine bağlı şekilde bir yapılanma gözlenmektedir. Aydın ili tarihsel sürecinde birçok kişi tarafından yönetilmiştir. İlçelerle birlikte tek bir belediye bünyesinden merkezi olarak işleyişi devam etmektedir.

Aydın İli Hakkında

Aydın, Ege Bölgesi’nde konumlanan bir şehirdir. Türkiye’nin merkezi konumundan da etkilenerek ekonomisi en gelişmiş bölgelerden biri olan Ege’nin iç kısmında yer alır. Yerleşim merkezi olarak geçmiş tarihlerden beri önemli olması, ticaret yolları ve iklimiyle yakından ilişkilendirilmektedir.

Aydın ili tarih süresi boyunca ve günümüze de yansıyan şekilde, tarımsal faaliyetleriyle gündeme gelmiş bir yerdir. Turizm olanaklarının da yoğun olması nedeniyle ilin önemini kritik derecede artırmaktadır.

İzmir, Manisa gibi illerle komşu olan Aydın, batı kısmından deniz kenarına açılmaktadır. Coğrafi açıdan ova bölgesi olması ve depremleri sıkça yaşamasıyla dikkat çeker. Aydın, 1. dereceden deprem bölgesindedir.

Aydın Belediyesi Tarihçesi

Yerleşim alanı olarak Aydın çok eski dönemlerden beri varlığını sürdürmektedir. Osmanlı Dönemi’nden önce Aydınoğlu Beyliği olarak devam eden bu yer, ardından Osmanlı’ya dahil olmuştur. Daha yakın geçmişe bakılacak olursa, 1811 senesinde kent olarak merkezi bir hal almıştır. 1869 senesinde Osmanlı’ya bağlı örgütlü bir yapı olarak devam etmiştir. Belediye’nin kuruluşu ise 1881-1900 yılları arasında gerçekleşmiştir. Bugünkü belediye binasının yapılış tarihi 6 Aralık 2012 olarak kaydedilmiştir. Aydın Belediyesi köklü varlığını başarılı olarak sürdürmektedir.

Aydın İlçe Belediyeleri

Aydın iline bağlı ilçeler, kültürel yapıları ve kendine has özellikleriyle geçmişin izlerini taşımaktadır. Aydın ilçeleri aşağıdaki gibi sıralanmaktadır:

-Didim, Çine, Buharkent, Bozdoğan, Yenipazar

-Nazilli, Karacasu, Efeler, Germencik, İncirliova

-Sultanhisar, Söke, Köşk, Kuyucak, Kuşadası Koçarlı, Karpuzlu

Aydın Büyükşehir Belediyesi binasına bağlı ilçeler, ilçe belediye başkanı ile beraber il belediye başkanlığına bağlıdır. 2023 yılı itibariyle Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanı Özlem Çerçioğlu’dur.

Aydın Belediyesi Kurumsal Yapı

Aydın Belediye hizmetleri belirli bir kurumsal yapı çerçevesinde sürdürülmektedir.

Büyükşehir Belediye Başkanı

Genel Sekreterlik

Birinci Hukuk Müşavirliği

Teftiş Kurulu Başkanlığı

Özel Kalem Müdürlüğü

İç Denetim Birimi Başkanlığı

Ana kurumsal kolları yukarıda belirtilen şekilde olan Aydın Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterlik kategorisinde yeniden alt kurumlara ayrılmaktadır. Hiyerarşik bakımdan Genel Sekreter Yardımcısı’na bağlı aşağıdaki sıralama ve görev dağılımı dikkate alınabilir:

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı

Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı

Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı

Ulaşım Dairesi Başkanlığı

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı birimleri birinci Genel Sekreterlik alanında yer alan sıralamadır. Farklı birimlerdeki sıralamanın tam listesi aydin.bel.tr/ adresi üzerinden takip edilebilir.

Aydın Belediyesi Hizmetler

Sosyal, kültürel ve alt yapı hizmetleri bakımından Aydın ilçeleri çok sayıda etkinliği ve hizmeti de bünyesinde barındırmaktadır. Ayrıca yatırım projeleriyle de dikkat çeken ilçeler, kura ile yatırım alanları konusunda da atılımlar yapmaktadır.

Sağlık ve veterinerlik hizmetleri, hafriyat dolgu hizmetleri kategorileri de Aydın Belediyesi’nde yer alan hizmetlerdendir.

Aydın Belediyesi Online Sayfa İşlemleri

Aydın Belediyesi aydin.bel.tr/ adresi üzerinden kurumsal işlemlerden bazılarını tamamlayabilirsiniz. Online sayfa işlemleri üzerinden ilgili konuda tıklamak ve gerekli bilgileri yazarak ilerlemek gerekmektedir. Online işlemler bölümünde yapabileceğiniz işlemlerden bazıları aşağıdaki gibi sıralanabilir:

Su borcu ödeme

Aydın kent rehberi

Gerçek ve tüzel kişi bilgi edinme

Basın ilan kurumu resmi ilan portalı

Ödeme bilgisi

Nöbetçi eczane bulma

Sicil arama

Raporlar

İmar planı askı ilanları gibi Aydın Belediyesi sayfaları kullanılarak ihtiyaca göre devam edilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri