Teflon Tavaların Kansere Kadar Kapı Açan Tehlikesi! Aynı Zamanda Kadınlarda Düşüğü Artırabileceğini Uzman İsim Açıkladı!

Teflon tavalar sağlık konusunda tehlike saçıyor! Omleti sakın böyle pişirmeye çalışmayın! Senelerdir devam eden alışkanlık meğer kansere kadar kapı açıyormuş! İşte detaylar...

Uzmanlar üretiminde kullanılan kimyasal maddelerden dolayı ısınınca toksik maddelerin açığa çıkmış olduğu teflon tava ve tencerelere karşı dikkatli olunması gerektiğini açıkladılar. Teflon tavaların ısınması ile açığa çıkan gazlar kansere yol açmasının yanı sıra kadınlar için düşük riskini tetiklemekte. En iyisi eve almamak olan tavayı, kullanmadan duramam diyorsanız sizler adına dikkat edilmesi gerekenler!

DUMANIN SOLUNMAMASI LAZIM

Yapımında kullanılmakta olan C8 yani perfloroalkil asitin kansere neden olması ve kadınlar için düşük riskini artırması nedeni ile artık teflon üretiminde kullanılmadığını ifade eden uzmanlar, teflon tava ile tencerenin üretiminde kullanılmakta olan kimyasal maddelerin bu tavalar ısındığı zaman açığa çıkarak solunum ve ağız yolu ile sağlık için tehdit oluşturduğunu ifade ediyorlar. Bileşenleri içinde bulunan sağlığa zararlı maddelerin ısı yolu ile açığa çıkıp özellikle de duman ürettiği zaman büyük risk meydana getirmiş olduğunu açıklayan uzmanlar, bu dumanın asla solunmaması gerektiğini de belirttiler.

DÜŞÜK RİSKİNİ TETİKLİYOR

İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Müge Ensari Özay, kullanım kolaylığı sebebiyle yemek yapak insanların büyük çoğunluğunun tercih olarak ve neredeyse her mutfakta bulunmakta olan teflon tavalarla alakalı olarak uyarılar yaptı. Her ne kadar senelerdir üretilip pazarlanıyor ve tüketici tarafınca yoğun bir şekilde kullanılıyor olsa da teflon ürünlerin halen yeteri kadar güvenli ürünler olmadığını ve sağlık için zararlı olan yanlarının araştırılmaya devam ettiğini ifade eden uzman isim, ‘Teflon yapımında kullanılmakta olan PFOA (Perfloroalkil asit) olarak da adlandırılan C8 maddesinin kansere neden olduğu bilinmekte. 2006 senesinde EPA, PFOA’nın olası insan kanserojen gruplandırılmasında olduğunu da doğrulamış oldu. Kanserin yanı sıra da kadınlar düşük riskini de artırmış olduğunu da söylemek istiyorum’ dedi.

GEÇİCİ SEMPTOMLAR

Teflon tavadan çıkan dumanın solunmaması gerektiğini ifade eden uzman isim, ateş baş ağrısı gibi belirtileri olabileceğini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri