Havlu satın alma rehberi

Satın aldığınız herhangi bir şey gibi, hiçbir havlu aynı değildir. Aslında, çok çeşitli farklı malzeme ve tasarımlarla, bazı havluların hissi ve kalitesi kolayca çok farklı olabilir. Yeni havlular almak istiyorsanız, mümkün olan en bilinçli kararı vermek için bilmeniz gereken her şey burada.

GSM tam olarak nedir?

GSM metrekare başına gram anlamına (gr/metrekare) gelir. Bu, havlunun malzemesinin ne kadar yoğun olduğunu belirtmek için kullanılan göstergedir. Tahmin edebileceğiniz gibi bir havlunun GSM'si ne kadar yüksekse o kadar güzeldir. Tipik olarak, daha yüksek GSM havluları, daha kalın, daha emici ve daha lüks oldukları anlamına gelir.

300-400 GSM havlu

En düşük GSM seviyelerine sahip havlular tipik olarak bu aralığa girer. Bu nedenle, daha ince, daha hafif olduklarını ve büyük miktarlarda su tutmada o kadar iyi olmadıklarını göreceksiniz. Ancak bu, daha az değerli oldukları anlamına gelmez. Bunun yerine, mutfak havluları, spor havluları ve plaj havluları gibi şeyler, kalitesinden bağımsız olarak genellikle kabaca 350GSM olacaktır. Plaj havluları daha hafif olmalı ki taşıması daha kolay olsun.

400-600 GSM havlu

Bu, karşılaşabileceğiniz orta boy havlu aralığıdır. Daha güzel plaj havluları 400 ile 500 GSM arasında olabilir, biraz daha hantal olsa da daha rahat olurlar. Bu ağırlık aralığında, banyo havluları ve misafir havluları da dahil olmak üzere her türlü güzel kaliteli havlu bulacaksınız. 500 GSM normalde su emme ve hızlı kuruma açısından çok sağlamdır.

600-900 GSM havlu

En büyük ve en lüks havlu türleri bu aralığa girecektir. Bunların çok daha ağır, daha yoğun olduğunu ve daha fazla su emeceğini göreceksiniz. Ayrıca kurumaları daha uzun sürer. Tarzınızı ve kalitenizi sergilemek istiyorsanız bu serideki banyo havlularını değerlendirmelisiniz.

Hangi farklı havlu türleri mevcuttur?

Daha önce de belirtildiği gibi, çeşitli farklı havlu türleri vardır. İşte stoklarımızda bulunan beş farklı havlu türüne genel bir bakış. Bu, belirli havluların fiyatlarının neden farklı olduğu ve paranız karşılığında ne elde etmeyi bekleyebileceğiniz konusunda daha iyi bir fikir edinmenize yardımcı olacaktır.

1. Türk Pamuğu

Türk Pamuğu havlularımız %100 pamuktan üretilmiştir. 600 GSM'de dokunuşları çok yumuşak ve kaliteyi somutlaştırıyorlar.

2. Bambu koleksiyonu

Birinci sınıf Bamboo Koleksiyonumuz, %50 pamuk ve %50 bambudan yapılmış havlular içerir. 500 GSM'e sahipler, bu da onları yüksek kaliteli ve çok lüks kılıyor. Bambu içermeleri nedeniyle diğer serilere göre çok daha çevrecidirler.

3. Birinci Sınıf Çift İplik

600GSM Premium Çift İplikli havlularımız, hem aileler hem de işletmeler için inanılmaz derecede popülerdir. Son derece dayanıklıdırlar, çok emicidirler ve hepsinden önemlisi makinede yıkanabilirler.

4. Mısır Penyesi ipliği

Mısır penyesi mikro pamuk banyo havlularımız 500 ile 700 GSM arasında değişmektedir ve çok kalitelidir. Ağır ve yumuşaktırlar, yani çok yumuşak ve lüks bir his verirler.

5. Toptan Sanayi

Toptan Endüstriyel havlu çeşitlerimiz 400 GSM & 500 GSM havlu çeşitlerinden oluşmaktadır. Diğer serilerin bazıları kadar yumuşak olmasalar da, yine de çok iyi kalitededirler ve ağır kullanım ortamlarında dayanacak şekilde üretilirler. Aynı zamanda en uygun maliyetli havlularımızdır.

6. Organik Pamuklu Havlular

Nevresim, çarşaf, yastık, bornoz ve havlulardan oluşan yeni serimiz organik pamuk kullanılarak doğal, etik olarak üretilmiş ve geri dönüştürülmüş malzemelerden üretilmiştir.

Nevresimlere gelince, yorganlar ve yastıklar, geri dönüştürülmüş pamuk gibi unsurlar içerir.

Havlularınızın bakımı için en iyi ipuçlarımız

Havlularınızın uzun ömürlü olmasını sağlamak için aşağıdaki önemli ipuçlarını göz önünde bulundurmalısınız: - Havlularınızı kurutucuya koymadan önce ve sonra havalandırın. Bu, dolgunluk ve kabarıklığı korumalarına yardımcı olacaktır. -Havlularınızın birikmeye başladığını fark ederseniz, onları tekrar yeni gibi hissettirebilirsiniz. Sadece biraz bant alın ve elinizin etrafına sarın. Ardından, lifleri yukarı çekmek ve fazla tüy parçalarını kaldırmak için bunu havlu boyunca yuvarlayın. - Havlularınızı yıkamadan önce, beraberinde gelen bakım talimatlarını okuduğunuzdan emin olun. Bunları yıkamak için güvenli sıcaklıklar, sahip olduğunuz diğer havlulara kıyasla büyük farklılıklar gösterebilir. -Bazı havlu üreticileri klorlu ağartıcı kullanmamanız konusunda uyarıyor, buna dikkat edin. Kullanılmaması gerektiği söylendiğinde kullanılması, liflerin zamanla gözle görülür şekilde daha zayıf ve daha az emici olmasına neden olabilir.

Havlu ölçüsü satın alma rehberiniz

Havlular tüm şekil ve boyutlarda gelir ve her biri belirli bir amaca hizmet eder. İşte en yaygın boyutlar ve ne için kullanıldıkları:

- 30cmx30cm. Bunlar yüz havluları ve silme bezleri

- 40cmx60cm. Bu havlular en çok misafir havlusu olarak kullanılmaktadır.

- 50cmx90cm. Bu, el havlularının ortak boyutudur.

- 70cmx140cm. Bu bir banyo havlusunun boyutu

- 100cmx180cm. Yaygın olarak bulunan en büyük çeşit olarak, bunlar banyo havlu çarşaflarıdır.

Dikkate alınması gereken diğer şeyler

-Bir havlu ucuzsa, onu mağazada nasıl hissettirdiğine göre almayın. Sadece birkaç yıkamadan sonra bu yumuşaklığın kısa sürede kaybolduğunu muhtemelen fark edeceksiniz. Bu yaygın bir perakende numarasıdır. Bunun yerine %100 penyeden üretilmiş havlular isteyeceksiniz. Bu, tüm kısa tüylerin alındığı ve yumuşaklığın zamanla devam edeceği anlamına gelir. - Unutmayın, bir havlunun düşük GSM'li olması onun kalitesiz olduğu anlamına gelmez. Bunun yerine, dikiş gibi diğer eşit derecede önemli faktörlere odaklanmanız gerekir. Havlular GSM'si yüksek ancak çok kötü yapılmışsa, o zaman çok uzun süre dayanmazlar. - Hangi havluyu alacağınıza karar verirken, ne kadar kullanılacağını ve hangi ayarda olduğunu dikkatlice düşünün. Üst düzey bir otel işletiyorsanız, müşteriler en iyisini bekleyecektir. Bununla birlikte, daha uygun fiyatlı bir otelseniz, daha uygun fiyatlı olmasına rağmen yine de paranızın karşılığını veren ve markanızı iyi temsil eden 500-600GSM'lik bir havlu seçmeyi düşünün.

Sizin için mükemmel havluları bulmak

Gördüğünüz gibi, seçtiğiniz GSM ve menzile bağlı olarak kalitesi değişen çok çeşitli havlular var. Üst düzey bir otel işletiyorsanız, 600GSM veya daha fazla ve kaliteli misafir havluları stoklamak isteyeceksiniz. Bununla birlikte, bu daha pahalı havlular için bütçeniz yoksa, o zaman daha düşük GSM aralığına sahip havlular yine de işi mükemmel bir şekilde yapacaktır. Özay Tekstil olarak, her türden işletmenin ve ayrıca geniş ailelerin ihtiyaçlarına uygun bir havlu yelpazesi stokluyoruz. Havlu çeşidini bulamıyorsanız

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri