Şeftaliyi Yedikten Sonra Çekirdeğini Çöpe Atmayın! Şeftali Çekirdeği Tam Bir Vitamin Deposu!

Şeftaliyi yedikten sonra çekirdeğini sakın çöpe atmayın! Şeftali çekirdeğinin birçok faydası bulunmakta! Faydalarının öğrendikten sonra şeftali çekirdeğinden vazgeçmek kolay olmayacak! İşte detaylar...

Sıcak yaz mevsimi için haberci niteliğinde olan şeftali meyvesi büyük küçük fark etmeksizin herkes tarafından sevilmektedir. Şeftali son derece sağlıklı bir meyve olmaktadır. Sağlık açısından birçok vitamin ve mineral barındırmaktadır. Fakat şeftali çekirdeği hakkında ise bilinmeyen birçok gerçekler var. Şeftali çekirdeğinin pek çok faydası bulunmakta. İşte şeftali çekirdeği hakkında merak edilenler!

İÇİNDE BULUNDURDUKLARI

Antik zamanlarda meyvenin uzun ömürlülüğün ve hatta ölümsüzlük için simge niteliğinde kabul edile fikri, şeftalinin birçok faydasından kaynaklanmaktadır. Orta Çağ’da şeftali zehirli bir gıda olarak kabulü yapılmış ve doktorlar ağacın sadece yapraklarını kullanmış olsalar da meyvenin güçlü olan iyileştirici özelliklere sahip olduğunu keşfetmek ise çok uzun bir zaman almadı.

Şeftali içinde bulundurduğu uçucu yağlar, karoten, pektin ve sitrik gibi organik asitler sebebi ile tıbbi ve diyet meyvesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Demir, magnezyum, potasyum, çinko, fosfor, magnezyum ile selenyum şeftalinin zengin olduğu elementlerden olmaktadır. İçindeki diğer faydalı maddeler ise; C, B grubu, PP, E, K vitaminleri ile folik asit olmaktadır.

Şeftalinin çekirdeğin sağlık açısından birçok faydası ola doğal ürünler yer almaktadır. Fakat şeftali çekirdeğinin doğrudan tüketimini yapmakla alakalı olarak bilimsel araştırmalar sınırlıdır ve dahasına gereksinim vardır.

ANTİOKSİDAN BAKIMINDNA ZENGİN

Şeftali çekirdeğinde yer alan antioksidanlar, serbest radikallerle savaşarak hücreler için zarar verecek olan oksidatif stres için azaltma görevi görebilir.

Şeftali çekirdeği, cilt ile saç bakımı için yararlı olan doğal yağlar içermektedir.

Şeftali çekirdeği, B ile E vitaminleri açısından değer sahibidir. Demir, fosfor, potasyum ve kalsiyum gibi önemli vitamin ile mineraller bulundurmaktadır.

ŞEFTALİ ÇEKİRDEĞİ TÜKETİMİ

Şeftali çekirdeğini doğrudan tüketmek, siyanür gibi toksik bileşenler içerme durumu olabilir. Sağlık açısından tehlikeli olabilir. Bu durum yerine şeftali çekirdek yağı gibi ürünlerden yana tercih yapılmalıdır. Bu yol daha güvenli bir tercih olacaktır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri