Kızılelma İnsansız Savaş Uçağından Bir Başarı Daha! Seri Üretim İçin De Tarih Verildi!

Bayraktar Kızılelma insansız savaş uçağı bir başarı ile daha gündemde yer aldı. Test programını başarı ile geçen Kızılelma seri üretime ne zaman geçecek? İşte detaylar...

Bayraktar Kızılelma insansız savaş uçağı, test programı çerçevesinde düzenlenmiş olan Orta İrtifa Sistem Tanımla Testi’ni başarı ile geçmiş oldu. Testin başarı ile geçmesinin sonrasında seri üretim konusu gündemde yer aldı. Ne zaman seri üretime geçileceği merak edildi. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, 2024 senesi için seri üretime geçmeyi düşünmüş olduklarını açıkladı. 2024 senesinde seri üretim için adım atılacak!

KIZILELMA TESTİ BAŞARI İLE GEÇTİ

Baykar tarafınca geliştirilen ve Türk savunma sanayisinin en önemli projelerden biri olan Kızılelma, test sürecini başarı ile geride bıraktır. İnsansız savaş uçağı, Orta İrtifa Sistem Tanımlama Testi’nde de başarılı bir performans ortaya koyan, bahsi geçen projede önemli bir aşama geride kalmış oldu. Bu aşamadan sonra ise seri üretim konusu gündemde yer alan konulardan biri oldu. Seri üretime ne zaman geçileceği sorusu merak edilmekte.

SELÇUK BAYRAKTAR 2024’Ü İŞARET ETTİ

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, testlerin başarı ile son ermesinden sonra açıklamada bulundur. Selçuk Bayraktar yapmış olduğu açıklamada Kızılelma’nın gelişim süreci içinde önemli ilerlemeler meydana gelmiş olduğunu ve bahsi geçen projenin hız kesmeden devam ettiğini açıkladı. Selçuk Bayraktar, 2024 senesinde seri üretime geçmeyi düşündüklerini, hedeflerinin bu yönde olduğunu da açıklamasına ekledi.

TÜRK SAVUNMA SANAYİSİ İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM

Kızılelma, Türk savunma sanayisi için önemli bir proje olmaktadır. Türk savunma sanayisinin yerli ve milli imkanlar ile üretimini yapmış olduğu gelişmiş bir insansız savaş uçağı olarak dikkatleri üzerine çekmekte. Bahsi geçen proje, üstün teknolojik özellikleri ile sahip olduğu kabiliyetleriyle önemli bir atılımın öncüsü niteliğinde olmaktadır. Seri üretimi geçilmesi için de 2024 yılı işaret edildi. Seri üretimi geçilmesinden sonra Türkiye’nin savunma gücüne son derece katkı sağlaması da beklentiler arasında yer aldı. Seri üretim sonrasında ülkenin savunma sanayisinde etki alanının genişlemesine dair beklentiler yer almakta.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri