NASA’dan Yeni Bir Keşif! Güneş Üzerinde 20 Dünya Büyüklüğünde Delik Bulundu!

NASA evren hakkında araştırmalarını sürdürüyor. Şimdi de Güneş hakkında yeni bir çalışma gündeme geldi! Güneş üzerinde delikler bulunduğu ortaya çıktı! İşte detaylar...

NASA, Güneş’in üstünde 20 dünya büyüklüğünde yeni bir delik gözlemlemiş olduğunu açıkladı. Dev delik Dünya’ya 2 milyon 896 bin kilometre hız ile güneş rüzgarları gönderimi yapabiliyor. İşte NASA’nın yeni keşfi hakkında merak edilenler! Konuya dair ayrıntılar!

GÜNEŞ ÜZERİNDE YENİ KEŞİF

Güneş’in üstünde 20 dünya büyüklüğünde yeni bir delik gözlemi yapıldığı ortaya çıktı. NASA’dan yapılmış olan açıklamaya göre 22 Mart tarihinde 30 dünya büyüklüğündeki delikten sonra bu hafta ikinci keşif yapılmış oldu. Koronal deliğin Dünya’ya doğru saatte 2 milyon 896 bin kilometre hız ile Güneş rüzgarları göndermesine dair beklentiler gündem de yer aldı. Bu rüzgarların dünya için bir tehdit meydana getirmediği de bildirildi.

KUZEY IŞIKLARI OLACAK

Bilim insanları, cuma günü Dünya’ya ulaşması beklenmekte olan rüzgarların elektronik altyapı için zarar meydana getirmeyeceği, sadece kimi bölgelerde aurolar (kuzey ışıkları) meydana getireceğine dair açıklama yaptı.

Son derece yaygın olan bu koronal delikler genellikle Güneş’in kutuplarında meydana gelirken, keşfi yapılan bu son delik ekvatorun yakınlarında görülmüş oldu. Londra Üniversitesi Akademi’nden uzay fiziği uzmanı olan isim Daniel Verscharen, ‘Koronal deliğin konum onu oldukça ilginç kılmakta’ açıklaması yaptı. Uzman isim, ‘Bu koronal delikten bu Cuma gecesinden cumartesi sabahına kadar Dünya’ya hızlı bir rüzgar gelmesine dair beklentim var’ diyerek açıklamada bulundu.

DÜNYA’YA HIZLI BİR RÜZGAR GELMESİ BEKLENMEKTE

Evrene, uzaya ve gezegenlere dair araştırmalar devam ediyor. NASA yetkilileri evrenin bilinmeyen soruları peşinde koşmaya devam ederken yeni bir gözlem ortaya konulmuş olundu. NASA, Güneş’in üstünde 20 dünya büyüklüğünde yeni bir delik gözlemi yapıldığını açıkladı. Dev delik Dünya’ya 2 milyon 896 bin kilometre hız ile güneş rüzgarları gönderme durumu bulunmakta. NASA tarafından gelen açıklamaya göre 22 Mart’ta tespiti yapılan 30 dünya büyüklüğünde olan delikten sonra bu hafta ikinci keşif oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri