Singapur Altın Vize Nedir, nasıl Alınır?

Singapur İçin Kolay Vize Alma Yöntemi, Singapur’da Yatırım Seçenekleri, Singapur Altın Vize Nedir, nasıl Alınır?, Detaylar yazımızda…

Asya’da büyümekte olan ve en istikrarlı ülkelerden biri olan Singapur, özellikle öğrencilere sağlamış olduğu kariyer fırsatları sayesinde en fazla tercih edilenler arasında yerini almaktadır. Amerika, İngiltere ve Avusturalya’ya göre daha ucuz olan ülkede küresel boyutta uygulanmakta olan yatırımcı vizesi yöntemi kullanılmaktadır. Singapur altın vize nedir, nasıl alınır? Altın vize yatırımcılar ile ülkeleri bir araya getiren ikinci bir vatandaşlık veya daimi oturma izni almanızı kolaylaştıran sitemin adıdır.

Singapur İçin Kolay Vize Alma Yöntemi

Yatırım yaparak oturma izni almak isteyenler için Singapur’da “küresel yatırımcı programı” uygulanmaktadır. Amaç, ülke ekonomisine uluslararası yatırımcıların desteğini sağlamak ve daha aktif bir ekonomi modeli yaratmaktır. Belirlenen yatırım miktarının en az 2.500.00 SGD olması gerekir.

Yatırımınız gerçekleştikten sonra oturma izni alabilir, işleriniz, büyütebilir ya da girişimcilik kapsamında yeni bir alanda faaliyette bulunabilirsiniz. Singapur altın vize nedir, nasıl alınır? Ülkede uygulanmakta olan altın vize programına benzer bir yöntemdir ancak doğrudan vatandaşlık sağlamaz. Singapur’dan aşacağınız yatırımcı vizesi ilk aşamada sürekli oturma izni almanızı ve iş hayatınıza burada devam edebilmenizi kolaylaştırır.

Singapur’da Yaşamın Avantajları

Yatırım vizesine başvuru yaptıktan sonra işlemleriniz onaylandığında Singapur’da sürekli oturma hakkı elde edersiniz. 2 yıl boyunca ikamet etmeniz sonrasında ülkeye vatandaşlık başvurusu yapma hakkını size sağlamaktadır. Başvuru sahibinin ailesi de ülkedeki sosyal haklara sahip olmaktadır. Birinci derece yakınları için de 5 yıl süreli ziyaret vizesi imkânı bulunmaktadır.

Singapur’da Yatırım Seçenekleri

Yatırım tercihiniz için ülke çeşitli alternatifler belirlemiştir. Ticari bir işletme için 2.500.000 SGD, ülkedeki şirketlere yatırım yapmakta olan onaylanmış bir fona 2.500.000 SGD, minimum 200.000.000 SGD’nin altında varlığı olan Singapur merkezli aile şirketine 2.500.000 SGD tutarında yatırım yapabilirsiniz. Ülkeye vize başvuru ücretini ödedikten sonra “ekonomik kalkınma kurulu” 2 ve 4 ay arasında onay verir. Onaysan sonraki 6 ay içerisinde yatırımınız gerçekleştirmeniz gereklidir.

Altın Vize Yatırımcıları Singapur’a Çekiyor

İkinci vatandaşlığa sahip olmak isteyen yatırımcılar tercihlerini ülkenin yaşam koşullarına ve ekonomik standartlarına göre değerlendirmektedir. Singapur altın vize nedir, nasıl alınır? Ülkede uygulanmakta olan küresel yatırımcı vizesi altın vizenin bir opsiyonu olarak düşünülebilir. Belirlenmiş tutardaki yatırımları yapan kişiler ilk olarak oturma izni almaktadır. 2 yıllık süre tamamlandıktan sonra vatandaşlık başvurusu yapabilirler. Sahip olacağınız haklar bakmakla yükümlü olduğunuz eşiniz ve 21 yaşını aşmayan çocuklarınız içinde geçerli olacaktır.

Singapur Yatırımcı Vizesine Başvuru Koşulları

İlk şart temiz bir sabıka kaydının olmasıdır. Yatırım yapacak kişinin son 3 yıl içindeki denetlenmiş mali tablolarını ibraz etmesi de gerekir. 3 yıllık cirosu 200 bin SGD olan bir şirket yürütülüyor olması da önemli bir kriterdir. İşletme sahibi ise, bu işletmenin Singapur tarafından onaylamış olan endüstri sektöründe faaliyet gösteriyor olması gerekir.

S.S.S

Yatırım Vizesi Alanlar Aileleriyle Singapur’da Yaşayabilir Mi?

Başvuru yapan yatırımcının eşi ve 21 yaşını geçmeyen çocukları kendisi ile aynı sosyal haklara sahip olacaktır. Ülkede ikamet edebilir, çalışabilir, sağlık ve eğitim haklarından yararlanabilirler.

Singapur Oturma İzni İçin Ödeme Yapılır Mı?

Yatırım aracı ile oturma izni almak isteyenlerin 2.5 milyon SGD ödemesi gerekir. Diğer başlangıç paketleri de 185 bin dolar olarak belirlenmiştir.

Kaynak; https://notteglobal.com/tr/singapur-altin-vize-nedir-nasil-alinir/

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri