Kaya Parçasını Değeri Herkesi Şok Etti! Altın Yataklarında Bulunan Kaya Parçasının 160 Bin Dolar Değerinde Olduğu Açıklandı!

Avustralya’nın Victoria eyaletinde altın yataklarında metal dedektör ile arama yapan adı açıklanmayan biri 4.6 kg ağırlığında olan bir kaya parçasına denk geldi! İşte detaylar...

Avustralya’nın Victoria eyaleti içinde 4.6 kilogram ağırlığında olan bir kaya parçası bulundu. İsmi açıklanmayan biri tarafından altın yataklarında metal dedektör ile arama yapmaktaydı. Bu sırada 4.6kg ağırlığında olan bu kaya parçasına denk geldi. Kaya parçasının içinde altın olduğunu fark etmesi ile genç adam büyük bir şok yaşadık. Adı haberlerde geçmeyen kimsenin bulmuş olduğu altının 160 bin dolar ortalama olarak 3 milyon TL değerinde olduğu da belirtilmiş oldu.

ALTIN YATAKLARINDa ARAMA YAPTI

Avustralya’nın ‘Altın Üçgeni’ olarak geçmekte olan Victoria bölgesi içinde dolaşmakta olan çaylak bir altın avcısı metal dedektörü ile yapmış olduğu arama anında kaya parçasına gizlenmiş olan bir altın külçeye denk geldi. Çaylak altın avcısı 4.6 kilogram ağırlığında olan kaya parçasını alarak Melbourne yakınlarda bulunmakta olan bir dükkana götürdü.

KAYA PARÇASINI SATTI

Melbourne yakınlarında olan bir dükkânda maden aram ekipmanları satmakta olan ve kaya parçasını satın alan isim Darren Kamp yapmış olduğu açıklamada, bunun 43 senelik kariyer hayatı boyunca görmüş olduğu en büyük numune olduğunu ifade etti. Altın avcısının kendine bulmuş olduğu kayanın yarısı kadarını getirmiş olduğunu açıklayan Darren Kamp, ‘Büyük bir şaşkınlık içindeyim. Hayatta sadece bir defalık denk gelinebilecek bir şey bu’ dedi.

‘HAYATTA BİR DEFA DENK GELİNEBİLİR’

Kaya parçasında ortalama olarak 2.6 kilogram altın bulunmuş olduğunu açıklayan Darren Kamp, bulun kimsenin parayı ailesi adına harcamak isteğini olduğunu ifade etti. Avustralya, dünyanın en çok altın rezervini sahip olan ülkelerden biri olmakta.  Kaya parçasında 2.6 kilogram altın olduğu da ortaya çıktı. Darren Kamp, kaya parçasının adeta dudak uçuklatan değerini açıkladık. Kaya parçasını bulan genç ise kim olduğu bilinmiyor. Bahsi geçen haberde gencin ismi herhangi bir şekilde yer almadı. Ancak gencin parayı ailesi için harcamak isteğinde olduğu ifade edildi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri