İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Suçlar Soruşturma Bürosunun bizzat üstlendiği Türkiye'nin farklı illerinde eş zamanlı gerçekleşen baskın sonrası sahte bir servet ortaya çıkarıldı. Ülkenin farklı illerinde konuşlanarak teşkilat oluşturan, sahte altın satışı yapan onlarca şüpheli kıskıvrak yakalandı. Dolandırıcıların 3 farklı imalathaneleri olduğu fark edildi. Dolandırıcıların planı ise yaptıkları sahte altınları kuyumculara satarak köşeyi dönmek.
ZARAR 10 MİLYON TL!
Polis baskını sonrası toplamda 10 milyon TL'lik sahte altın ele geçirildi. 28 farklı şüpheli yakalandı ve tutuklandı. Altın, ziynet eşyaları oldukça gerçekçi ve parlak duruyordu. Fakat derinlemesini inceleme yapıldığında işin gerçek yüzü öğrenildi.
Paylaşılan fotoğraflarda kolye, bakır bilezik, küpe gibi ziynet eşyalarının onlarcası yer alıyordu. Üzerinde yapılan incelemeler sonrası kimyasal tepkimeye giren maddelerin altınla kaplanarak özel bir işlemden geçirildiği ve kusursuz bir şekilde altın görünümünü kazandığı anlaşıldı.
SAHTE ALTIN SUYU NASIL ÜRETİLİYOR?
Sodyum, karbonat, kimyasal solüsyon, asetik asit kullanılarak elde ediliyor. Sahte altınlar plana göre evli bir çift olarak kendilerini tanıtan kişiler tarafından kuyumculara satılıyor. Eş zamanlı yapılan baskın sonrasında ortaya çıkan gerçekler her aşamaya şahit olan polisleri dahi şaşırttı.
Altın suyu üretilirken eski cep telefonları ve bilgisayarlar kullanılıyor. Cep telefonu ve bilgisayarların içerisinde çok ufak bir miktarda iletkenliğin sağlayabilmesi için altın bulunuyor. Bu altınlar bir araya getirilerek özel bir altın suyu elde ediliyor. Piyasaya sürülen sahte altınlar bu sudan elde ediliyor. Dolandırıcıların bu yöntemi kullanarak ülkenin farklı bölgelerindeki kuyumcuları toplamda 1 milyon TL zarara uğrattığı biliniyor.