Diyabet Hastaları İçin Tarçın Tozu! Tek Başına Bile Diyabet Hastaları İçin Şifa Kaynağı!

Diyabet hastaları için bir başına şifa kaynağı olan o içecek! Yarım saat gibi az bir süre içinde kan şekerini dengelemek için birebir! İşte detaylar...

  Kan şekerinin yükselmesine hiperglisemi adı verilmekte. Yükselen kan şekeri için müdahale etmemek kalp, böbrek ve göz gibi organların ciddi anlamda hasar görmesine neden olabilir. Yükselen kan şekerini düşürmek adına da birçok yöntem aranmakta. Yapılan araştırmalar sonucunda kan şekerini düşürmek için son derece etkili olan bir içeceğin tespiti yapıldı.

KAN ŞEKERİ SEVİYESİ İÇİN ÖNEMLİ ETKEN

Diyabeti kan şekerini düzenlemek için yardımcı olan bir hormon görevi gören insülin üretiminden kaynaklanmaktadır. Kan şekerinin yükselmesi da birçok sağlık sorununa neden olabilir. Kan şekerini düşürmek ve dengelemek için sağlıklı bir beslenme listesi son derece önemli olmaktadır. Antioksidan ve antienflamatuvar özellikleri ile dolu olan bir baharat, kan şekeri seviyelerinin kontrolü için de yardımcı olabilir.

ARAŞTIRMA BULGUSU

Yayımlanan bir araştırmaya göre, tarçın çayının postprandiyal kan şekerini yarım saat içinde düşürebildiğini ortaya koymuş oldu. Farkında değilseniz, tokluk olan kan şekeri, yemekten sonra olan dört saat kadar olan süre içinde kan dolaşımındaki kan şekeri konsantrasyonunun bir ölçümü olmaktadır. Ortalama olarak postprandiyal kan glukoz seviyeler, kan şekeri kontrolünde önemli bir etken olarak kabul edilmekte.

KAN ŞEKERİNDE AZALMA MEYDANA GELDİ

Araştırma yapan ekip, tarçın çayının bu kan şekeri ölçümü üstünde bir etkisi olup olmadığına dair araştırma yapmak adına 20 ile 53 arasında değişmekte olan, diyabetik olmayan 30 kadar kişi üstünde inceleme yaptı. Gönüllüler rastgele olacak şekilde ikiye ayrıldılar. Biri kontrol gurubu oldu, diğer de tatlı sıcak içeceğinin tadını çıkarmış oldu. Fakat katılımcılardan müdahale yapılmadan önce bir gün öncesinde tarçın almamaları istendi.

Her iki gruptan da yarım dakikada, yarım saatte, bir saatte, 90 dakika sonrasında kan örnekleri alındı. Elde edilen sonuçlar tarçın tozunun tüketimde yarım saat sonra postprandiyal kan şekeri seviyelerinde önemli bir oranda azalma olduğunu gördü. Bu çalışmada şeker hastalığı olmayanlara odaklanıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri