Sınav dönemi unutkanlığı tarihe karışıyor! Zehir gibi hafıza için hangileri evinizde bulunuyor! 6 adımda test edin!

Uzmanlar aileleri uyarıyor. Korkulu kabusunuz hayatınızı zindana çevirmesin. İleri yaş gruplarında görülen Alzheimer riski küçük yaşlarda unutkanlık problemi ile gün yüzüne çıkmaya başlıyor. “Tedbiri elden bırakmayın!” diyen uzmanlar ise doğal ve besleyici Alzheimer karşıtı o ilacı öneriyor. İşte detaylar…

Son yıllarda karşılaşılan en büyük problem hafıza sorunları. Gündelik hayatta dalgınlık ve unutkanlık ile kendini gösteren bu problem hayatı olumsuz etkileyebiliyor. Özellikle öğrencilik yaşantısında hafıza problemleri unutkanlığı tetikleyerek ezberleme kuvvetini olumsuz hale getiriyor. Hafızayı kuvvetlendiren yapay ilaçların yanı sıra doğal olarak tüketildiğinde fayda sağlayacak ve Alzheimer hastalığına iyi gelecek o besinler şifacı özellik taşıyor.

ŞİFACI 6 BESİN!

Uzmanların tavsiye ettiği hafızaya şifa sunan besinler arasında vitaminler, Omega 3 yağ asitleri, C vitaminleri ve antioksidanlar yer alıyor. Bunları bol miktarda kendinde barındıran yiyecekler 6 adımda listelendi. İşte o besinler…

1.YABAN MERSİNİ: DOĞAL ANTİOKSİDAN

Yaban mersini içerisinde bol miktarda antioksidan ve C vitamini bulunuyor. Yaşa bağlı meydana gelen hafıza zayıflığına iyi geliyor. Flavonoid ve Antosiyanin adı verilen beyindeki hafıza alanı Hipokampüs bölgesini doğrudan etkiler. Bu açıdan yaban mersini tüketimi önerilir.

2.YUMURTA: DOĞAL “KOLİN” DEPOSU

Bin derde deva besleyici olan besin içerisinde Kolin maddesi barındırır. Bu da bellek kuvvetlenmesinde önemli bir besin olarak görülüyor. Konu üzerine Oregon State Üniversitesi tarafından yapılan araştırma sonrası özellikle beyinde meydana gelen bozukluk sürecinin Alzheimer ile yakından alakalı olduğu tespit edildi. İçerisinde bol miktarda kolin barındıran besini erken yaşlarda tüketmek hafıza problemlerine karşı savaş açıyor.

3.YEŞİL ÇAY: HAFIZAYI GÜÇLENDİRİR, GENÇLEŞTİRİR!

Yeşil çay içinde bulunan Polifenoller sayesinde hafızayı güçlendiriyor ve gençleştiriyor. Alzheimer riskine karşı yardımcı oluyor. Zihinsel zayıflıktan kaynaklı nöron kayıplarına iyi geliyor. İçerisindeki antioksidan etkisi sayesinde beyinde oluşan folat miktarı azalıyor.

4.BALIK: OMEGA-3

Balık, Omega 3 yağ asidi bakımından en doyurucu zihin besinidir. Hafızanın kuvvetli çalışabilmesi için haftada en az 2 kez tüketilmesi önerilir.

5.YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER: DEMİR VE A VİTAMİNİ

Yeşil yapraklı sebzeler düşük kalorisi nedeniyle daha çok tercih edilirken içinde bulunan demir ve A vitamini nedeniyle güçlü bir hafıza koruyucusu özelliği sunuyor. Rengindeki koyuluk arttıkça antioksidan miktarı artıyor. Beyni destekleme etkisi daha da yükseliyor.

6.FOLİK ASİT: “HOMOSİSTEİN” KAYNAĞI

Folik asit üzerinde yapılan incelemelerde, 3 yıllık bir araştırma sonrası kandaki homosistein düzeyinde yükselişi tetiklediği fark edildi. 320 farklı erkek üzerinde yapılan deney sonrası homosistein düzeyi yüksek olan tüm erkek deneklerdeki bellek problemlerinin folik asit aracılığı ile giderildiği fark edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri