Orta Doğu ve Asya'yı avucunun içine alan süper şirketler şehri terk etmeye hazırlanıyor!

Kahramanmaraş merkez üssü olarak meydana gelen depremin ardından uzmanların Türkiye geneline yönelik yaptığı açıklamalar büyük bir paniğe sebep oldu. Durum küresel çaplı şirket yöneticiliği yapan kişileri evhama düşürdü. Hem Ortadoğu hem de Asya'da bağlantıları bulunan pek çok şirket şehri terk etme kararı aldı. İşte detaylar…

İstanbul üzerinden yürütülen tüm operasyonlar durduruldu. Popüler şirketler deprem riski nedeniyle farklı bir güzergaha yöneliyor. Şubat ayında yaşanan 11 farklı ili etkileyen deprem sonrası maddi ve manevi pek çok kayıp yaşandı. Onlarca kişi enkaz altında kaldı. Kurtulanlar yaşam savaşı devam ediyor. Fakat uzman isimler yaklaşan büyük Marmara depremine dikkat çekiyor.

KENT DIŞINA GÖÇLER HIZLANDI!

Bu dönemde İstanbul yoğun göç veriyor. Yalnızca bireysel hane sahipleri değil global anlamda hizmet sunan şirketlerde bu durumdan etkilendi. Güvenli konut arayışı farklı il ve ilçelere göç sürecini başlattı. Eski olan yapılar kentsel dönüşüme gönderilerek yenileniyor ve daha da sağlamlaştırılabilmesi için tadilat süreci tüm hızıyla devam ediyor.

 Küresel çaplı pek çok şirketin İstanbul'da yoğunlaştığı biliniyor. Ulaşım noktasında büyük bir kolaylık sunması tercih sebebi olarak görülürken Ortadoğu, Uzakdoğu, Asya, Kafkasya gibi farklı bölgelere yönelik bağlantıları bulunan İstanbul merkezli şirketler acil durum çağrısında bulundu. Afet Kriz Masası kuruldu.

KURUMLARIN EN ÇOK TAŞINDIĞI İLLER…

Afet Kriz Masası içerisinde ilaç, sigorta ve akaryakıt gibi sektörlere yönelik pek çok popüler firmanın yöneticisi farklı bir şehre geçme kararı aldı. Lojistik ve finansal anlamdaki operasyonlarında yedekleme süreci başlatıldı. Konu üzerine ilk açıklama Şapka Koçluk Danışmanlık şirketinin kuruculuğunu üstlenen Müge Çevik'ten geldi:

 “Şirketlerinin İstanbul'da bulunan ayağını; Konya, Eskişehir ve Ankara gibi deprem riskinin az olduğu bölgelere taşındığını” ifade etti.

“AMACIMIZ TÜRKİYE’Yİ TERK ETMEK DEĞİL”

Çevik, “İş sürecinde zarara uğramamak için böyle bir hamlede bulunulduğunu” ifade edildi. Her global şirketin bir kriz masası bulunuyordu fakat deprem sonrasında bu süreç daha da ciddiye alındı, diyen Çevik: “Amacımız Türkiye'yi terk etmek değil sadece mevcut plan çerçevesinde deprem riskinin az olduğu bölgelere yönelmektir.”

“Eskişehir gibi üniversitelerin yoğun olduğu bölgelerin doğru bir adres olduğunu” ifade eden Çevik, bu bölgelerde açılacak yeni tesisler ile halk kalkınabilecek gençlerde ek iş imkanı bulabilecektir” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri