YouTube Bumper Reklamları

Siz de özellikle 2016 yılından itibaren reklam verenlerin ilgi odağı haline gelen YouTube Bumper reklamları ile kısa zaman dilimlerinde daha etkin çalışmalara imza atmak ister misiniz? O halde yazının devamını okumak isteyebileceğinizi tahmin ediyoruz!

YouTube Bumper reklam nedir ya da ne işe yarar gibi sorular yeni dönemde ortaya çıkan kısa süreli meraklar halini alsa da işin aslı zannedildiği kadar da karmaşık değil. Öyle ki Bumper reklamları, özellikle YouTube reklamları ile birlikte yayınlandıklarında; ciddi oranda başarı getiren 6 saniyeli videolardan ibarettir. Ancak bu kısa zaman diliminde ciddi etkiler yaratmak ve hem marka bilinirliğine destek sağlarken hem de hedef müşteri kitlesini genişletmek mümkündür. Nasıl mı?

Elbette bazı püf noktalar ve detaylı yönlendirmelerle! Örneğin; reklam vermeden önce sadece reklam alanının pozitif etkilerine değil, aynı zamanda YouTube Bumper reklamları ve bu reklamların dezavantajları konusuna da ayrıca yönelebilirsiniz. Bu sayede etkili bir strateji kurabilir ve tek yönlü getiriye odaklanmadan kapsamlı bir çalışma yürütebilirsiniz.

İçindekiler

YouTube Bumper Reklamları

1.1. YouTube Bumper Reklamlarının Avantajları Nelerdir?

1.1.1. YouTube Bumper Reklamlarıyla Marka Bilinirliğini Arttırma

1.1.2. YouTube Bumper Reklamlarıyla Hedef Kitleye Ulaşım

1.1.3. YouTube Bumper Reklamlarında Hedeflenen Sonuçları Ölçmek ve Analiz Etmek

1.2. YouTube Bumper Reklamlarının Etkili Kullanımı için Gerekli Püf Noktalar Nelerdir?

YouTube Bumper Reklamlarının Avantajları Nelerdir?

YouTube’un sunduğu avantajlardan biri olan Bumper reklamları; video öncesinde otomatik oynatılan ve atlanması, geçilmesi mümkün olmayan reklamlardır. Bu tip reklamlar standart olarak 6 saniye ile sınırlıdır ve erişim alanlarında değişim görülebilir. Ancak etkili bir Bumper reklamıyla marka ya da firmaların hatta kişisel reklamların bile aşamayacakları sınır yoktur diyebiliriz. YouTube Bumper reklamlarının avantajları ise ancak kaliteli ve güçlü bir ana mesajla aktif hale gelebilir. Bilinçli bir şekilde oluşturulan, kaliteli bir reklamın sizlere sunacağı avantajları ise şu şekilde sıralayabiliriz:

İlgili pazar alanı içerisindeki rekabet gücünü arttırır.

Marka bilinirliğini destekler ve akılda kalıcılığı sağlar.

Kurumsal kimlik kazanımını hedefler ve kurumsallık bilincini pekiştirir.

Ürün, hizmet, vizyon ve misyon aktarımlarını sağlar.

Müşteri yahut kişilerle iletişim kurulmasına aracı olur.

Yeni hedef kitleler oluşturur ve mevcut hedef kitleyi genişletir.

Gösterim bazlı ödeme sayesinde reklam maliyetlerini ekonomik hale dönüştürür.

Analiz ve ölçüm yapmayı kolaylaştırarak, raporlama bilinci oluşturur.

YouTube Bumper Reklamlarıyla Marka Bilinirliğini Arttırma

Youtube Bumper reklamları atlanabilirliği olmayan reklam türleri arasında gösterilir. Dolayısıyla video izlemek isteyen hedef kitlenin asıl kısma geçebilmek adına bu reklamı izlemesi mecburidir. Ayrıca video süresinin 6 saniye ile sınırlı olması, genellikle izleyiciyi ekran başına sabitler ve geçirgenliği neredeyse maksimum düzeye taşır. Örneğin; kullanıcının reklam izlemek yerine, işlerini halletmeye gitmesi ya da o esnada başka herhangi bir şeyle uğraşması mümkün değildir. Çünkü kimse 6 saniye için yerinde kalkmak istemez, öyle değil mi?

İşte tam da bu sayede YouTube Bumper reklamlarıyla marka bilinirliğini arttırmak mümkün hale gelir. Geçilmesi mümkün olmayan reklamlar ile kullanıcıların pek çoğu siminizden haberdar olur ve bu durum zaman içerisinde yapılandırılmış algıya dönüşür. Yapılandırılmış algı ise akılda kalıcılığı dolayısıyla kurumsal kimliği destekler. Şık, sade ama etkili ve yaratıcı bir Bumper reklamı ile kısa sürede yüksek verim almak oldukça doğal ve tercih edilesidir.

YouTube Bumper Reklamlarıyla Hedef Kitleye Ulaşım

YouTube Bumper reklamlarıyla hedef kitleye erişmek hem mümkündür hem de bu reklam tipinin en önemli diğer avantajları arasında yer alır. Peki ama sadece 6 saniyelik basit bir reklam ile bu durum gerçekten de mümkün olabilir mi? Elbette! Nasıl diye soracak olanlar için kısaca açıklayalım:

YouTube yeni nesil serüvenlere uygun bir platform olarak son derece güncel ve gelişimci bir teknolojiyi benimser. Dolayısıyla kitle analizini yapmak ve hatta kullanıcıların ilgi alanlarına uygun öneriler sunmak bile YouTube’un işidir. Örneğin, en sevdiğiniz parçayı yalnızca 1 kere YouTube üzerinden açmayı deneyin. Daha ikincisine gerek kalmadan bir sonraki öneriniz, aynı sanatçının bir başka şarkısı ya da benzer bir melodi olacaktır.

YouTube Bumper reklam alternatifleri ise benzer bir iletiyle seyreder. Reklam verdiğiniz alan, analizleriniz, sonuç beklentiniz ve hatta sektör ya da grubunuz bile bu noktada belirleyici olur. YouTube bir yandan size ilgi duyabilecek olan kullanıcıları özellikle seçmenize yardımcı olurken, bir yandan da hali hazırda mevcut bulunan kitlenize yeniden sizi hatırlatır. Peki ne mi oldu? Hedef kitleniz tam da bir adım ötenizde duruyor!

YouTube Bumper Reklamlarında Hedeflenen Sonuçları Ölçmek ve Analiz Etmek

YouTube üzerinde yayınlanan ve asıl temamızı oluşturan Bumper reklamlarının bir diğer avantajı ise hedeflenen sonuçları görerek analizlerinizi kolaylaştırmalarıdır. Siz daha nasıl diyemeden; YouTube ödeneklerinizi, planlarını, kitlenizi ve reklamınız üzerindeki etkileşimleri ölçer. Bu sayede sizde Bumper reklam ile hedeflediğiniz sonuçları görebilir, bunlar üzerinden analiz ve ölçüm yapabilirsiniz.

Yine de gelin, daha sağlam bir ölçümü sizlerle paylaşalım ve bu örnek üzerinden bahsi geçen etkiyi daha da yakından tanıyalım: Google, Amerika Birleşik Devleti’nde yürütülen 122 adet Bumper reklamı üzerinden gerçekleştirdiği inceleme sonrasında; sizce yüzde kaçlık bir dilim ile bu reklamların marka bilinirliğine katkı sağladığını söylemiş olabilir? Yüzde yirmi mi, yüzde otuz ya da yüzde elli mi? Hayır! Google verilerine göre; tam 122 reklam çalışması içerisinden bu çalışmaların %70’i en az %9 oranında marka bilinirliği artışı göstermiştir. Hiç de azımsanamayacak orandaki bu çalışma hesaba katıldığında ise sıkı bir analizin size de oldukça güzel bir başarı sağlayacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.

YouTube Bumper Reklamlarının Etkili Kullanımı için Bilinmesi Gereken Püf Noktalar Nelerdir?

YouTube Bumper reklamlarının etkili kullanımı için bilinmesi gereken detaylar listesini baştan sona titizlikle sıralayabiliriz. Fakat öncesinde bu püf noktalardan çok daha önemli olan yeni bir detaydan bahsetmeye ne dersiniz? Özgünlük! Evet, özgünlük yeni ve modern çağda öne çıkmanın altın kuralı. Çünkü gelişim her yerde ve insanlar yalnızca fiziki değil, yaratıcı tüketimin de tam ortasında. Dolayısıyla hafızalara kazınmak isteyen bilinçli bir reklam verenin ilk önceliği, mutlaka özgünlüğünü sağlamak ve korumak olmalıdır.

Öte yandan yine de sizler için rehber niteliği taşıyan özet bir liste oluşturduk. İşte bilmeniz gereken püf noktalar:

Bumper reklam örnekleri dahilinde sabit bir çalışma yürütmenin hiç de etkili olmayacağını, aksine dezavantaj sağlayacağını tahmin edersiniz. Bu nedenle ilk ve en önemli kural özgünlüğü sağlamak!

Bir diğer kural ise kısa sürede etkili ve güçlü bir imaj oluşturarak, alıcının mesajı anlamasını ve fark etmesini sağlamak.

Konuyu detaylandırmak ve 6 saniye içerisinden birden fazla hedefe odaklanmak ise sonuç vermeyecektir. Bu nedenle tek bir hedef belirlemek daha sağlıklıdır.

Dikkat çekici bir giriş ise Bumper reklam hedefleri doğrultusunda ilerleyeceğiniz ilk aşama olabilir. Etkili bir giriş ve basit bir serüven ile ciddi oranda başarı elde yakalayabilirsiniz.

Son olarak; etkin bir reklam kampanyası başlatmak isteyenler için bir diğer adım ise teknik çalışmayı desteklemek olmalıdır. Örneğin, Bumper reklam kampanyası nasıl kurulur ya da Google ADS yönlendirmelerinde neredeyim gibi sorularla teknik kısmı desteklemek mümkün olabilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri