Hasarlı Saç Yapılarına Son! Bu Doğal Maske İle Saçlarınız Gürleşecek!

Saç yapılarının gür ve canlı olmasını herkes ister. Saç yapılarının bu forma gelmesi için düzenli olarak bakımlarının yapılması ve kişilerin sağlıklı bir beslenme alışkanlığına sahip olması gerekir. İşte detaylar...

Çoğu insan saçlarının canlı, gür ve parlak bir yapıya sahip olmasını ister. Saçlarda bu yapının elde edilmesi için düzenli bakım yapılmasının yanı sıra, sağlıklı gıdalarla beslenme alışkanlığına da sahip olunması gerekiyor. Beslenme düzensizliği ve mevsimsel değişiklikler saçların etkilenmesine neden oluyor.

Saç yapılarının dış etkenlerden ya da alışkanlıklardan dolayı zarar görmemesi için bazı bakımların yapılması gerekir. Yapılan bakımlar ile saçların ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineraller sağlanarak saç yapılarının iyileşmesi elde edilebilir. Bunun için kimyasal içerikli ürünler yerine, doğal içeriklere sahip saç maskeleri tercih edilebilir.

DOĞAL MUZ MASKESİ

Muz, hasar gören saçların onarılmasına yardımcı olabilecek mucizevi bir vitamin deposudur. Muz içerisinde yer alan magnezyum, potasyum ve silikon kaynağı gibi çeşitli besin öğeleri, saçların kısa sürede gülmesine katkı sağlamaktadır. Saçlara düzenli olarak uygulanacak muz maskesi, saçların canlılığını arttırır ve aynı zamanda saçların daha dayanıklı bir yapıya sahip olmasını da sağlar. Saç köklerinin beslenmesini sağlayan muz maskesi saç dökülmelerini durdurulması için de tercih edilebilir.

KOLAYCA HAZIRLAYIN

İşlem görmüş, boyalı ve kimyasal içeriklere çok fazla maruz kalan saçlarda dökülme sıklıkla karşılaşılan bir sorundur. Muz maskesiyle saçların dökülmesi engellenebilir. Aynı zamanda muzun sahip olduğu vitaminler ile saç kökleri güçlenir, saç köklerinin nefes alması sağlanır, saçların daha gür ve canlı bir şekilde uzaması mümkün olur. Muz maskesi hazırlamak için bir adet muz, bir çay kaşığı aloe vera jeli ve bir çay kaşığı zeytinyağının iyice karıştırılarak pürüzsüz bir macun kıvamına getirilmesi gerekir. Elde edilen bu karışım saça eşit miktarda uygulanır ve 20 dakika boyunca saçta bekletilir. Bekleme süresinin ardından ılık su ile durulanır ve 2 haftada bir saç maskesi uygulanabilir. Aynı zamanda, bir olgun muz ile bir avokado ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı karıştırılarak elde edilen karışım da saç derisine ve saç yapılarına uygulanarak 15 dakika bekletildikten sonra durulabilir. Bu tarif ile hazırlanacak saç maskesi, kuru ve kabaran saçların yatıştırılması için tercih edilebilecek bir yöntemdir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri