Uzman İsim Açıkladı! COVID-19 Artık Ağır Bir Mevsimsel Grip Olarak Karşımıza Çıkıyor!

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve birçok sayıda kişinin ölümüne neden olan Covid-19 hakkında uzman isimden yeni açıklama geldi! Virüs yapısını değiştirdi! İşte detaylar...

COVID-19 hakkında yeni açıklama gündeme geldi. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sema Kultufan Turan’dan açıklama geldi. Uzman isim, COVID-19Eun değişmiş olan virüs yapısına dikkat çekerek önemli bir gelişmeyi de aktardı. Salgında 3 senenin geri kalmış olduğu söylenirken, solunum yolu enfeksiyonlarına dair de değerlendirmeler yapıldı. İşte uzman isim tarafından gelen açıklamalar.

ÜÇ SENE GEÇTİ

Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Yoğun Bakım İdari Sorumlusu Prof. Dr. Turan, üç senenin geride kalmış olduğunu ve gelinen noktada diğer solunum yolu enfeksiyonlarına dair değerlendirmeler yaptı. Turan sözlerine şu şekilde devam etti; ‘Neysek ki COVID-19’u değişen virüs yapısı ile ağır hastalık meydana gelme oranında azalma var. Yani hastalıkla alakalı hastaneye yatış, yoğun bakım gereksinimine olan oranda düşüş var. Kendi hastanemizde ayırdığımız, izole etmiş olduğumuz yerler haricinde ek bir alan için gerek yok.

AĞIR HASTALIK OLARAK SEYRETMİYOR

Ancak COVID-19 kaynaklı etrafta görülen gözlemler ile hastanemize başvuran kimseler, genel olarak evde çok ağır bir şekilde gribal enfeksiyon geçirmiş olduklarını ifade ediyor. Genellikle evde kendilerini izole edip bu zamanı atlatıyorlar, doğru olan da bu zaten. Çünkü artık COVID-19 da bir çeşit mevsimsek grip, viral enfeksiyon grubuna dahil olabilir, bu belirtiler ilerliyor. COVID-19’un üç senelik sürede gelinen noktada virüs yapısı değişime uğramış oldu ve ağır hastalık meydana getirme riski da azaldı.’

SON HAFTALARDA ARTIŞ VAR

Turan, COVID-19 ilişkili hastalık tablosunun genel anlamda azaldığını ama son zamanlarda pozitiflik oranında bir miktar yükselme olduğunu açıklarken, ‘Geçen haftalarda pozitiflik oranı %5 civarında olurken son zamanlarda ise bu oran %10’a kadar çıkmış durumda. Yani kişilerden alınan örnekler sonucunda ortalama olarak yüzde on kadarı pozitif çıkmakta. Bu bütün viral enfeksiyonlarda olduğu gibi COVID-19 da özellikle mevsime bağlı değişimlerle bağlantı oynamalardan kaynaklı bir durum olabilir’ açıklaması yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri