Uzman diyetisyen ünlülerin Ramazan Detoksu sırrını paylaştı! 30 günde fark yaratacak 9 besin!

11 ayın sultanı ramazan geldi çattı. Bu gece ilk oruç tutulacak. İftar ve sahur menülerinde yer alacak besinler doğru seçildiğinde 30 gün boyunca vücudun zinde kalmasını sağlayacak. Konu üzerine uzman diyetisyen 9 farklı besini bir araya getirerek oruç boyunca mutlaka tüketilmesi gereken yiyecekleri listeledi. İşte detaylar…

Ramazan ayı boyunca hem tok kalmak hem de kalorisi az ve doyurucu şekilde beslenmek isteniyor. Vitamin, mineral ve protein dengesi doğru oranlarda sağlandığında 30 gün boyunca sağlıklı, dinç ve daha zayıf bir görüntü elde edilebiliyor. Uzmanların hemfikir olduğu her yönden vücudu besleyici kabul edilen o besinler kolay bulunabilen ve pratik yiyeceklerden oluşuyor.

Tüketildiğinde açlık hissini gideren ortalama 15 saat boyunca daha zinde ve dingin hissetmeyi sağlayan o 9 besin…

 1.KALİTELİ PROTEİN: YUMURTA

Kaliteli protein olarak adlandırılan vücuda zarardan çok fayda sunan; yağ seviyesi sayesinde tokluk hissinin pekiştiren yumurta sahur menüsünün vazgeçilmezini oluşturuyor. Sahurda yenecek yumurta iftara kadar kişinin kendini hem tok hissetmesini hem de yeterli proteine sahip olmasını destekliyor.

 2.KAN ŞEKERİNİ DESTEKLEYİCİ: TAM BUĞDAY EKMEĞİ

Tokluk hissi dendiğinde akla ilk gelenler arasında yer alan Tam buğday ekmeği içerdiği sağlıklı karbonhidrat seviyesi ile kan şekerini dengede tutuyor. Uzun süreli açlık hissini tokluğa çevirerek bağırsakların daha rahat çalışmasını da destekliyor.

 3.KAS KAYBINI ÖNLEYEN: SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ

İftar ve sahur menüsünde muhakkak ki bulundurulması gereken bir başka besin süt ve süt ürünleri sindirimede destek sağlayacak bu ürünler kan şekerini dengeliyor. Kas kayıplarının önüne geçiyor. Özellikle yoğurdun içerisindeki bakteriler bağırsakların sağlığını korumayı destekliyor. Protein ve karbonhidrat dengesi için öneriliyor.

 4.DOĞAL ANTİOKSİDAN: MEYVELER

Akşam sofralarının olmazsa olmazı bol lif kaynağı meyveler tokluk hissi sunarken antioksidan özelliği ile hastalıklara karşı koruyor. Gün içinde yenmesi gereken meyve miktarını sahur ya da iftardan sonraki ara öğünlere bölerek tüketmek fayda sağlıyor.

 5.KALP SAĞLIĞINI KORUR: YAĞLI TOHUMLAR

Yağlı tohumlar olarak adlandırılan ceviz, badem ve fındık tok tutmaya birebir gıdalar arasında. Omega-3 bakımından zengin ceviz, kalp sağlığını destekliyor. Gün içinde daha enerjik hissetmek isteyenler bademin; protein, karbonhidrat, fosfor ve kalsiyum dengesinden faydalanabilir. Bütün vitaminleri içinde bulunduran yağlı tohumlar doğru oranda porsiyonlandığında etkisini sunuyor.

 6.VİTAMİN-MİNERAL DEPOSU: AVOKADO

Avakado; yüksek lif oranı sayesinde tokluk hissi sunan besinler arasında yer alıyor. İçerisinde bol miktarda vitamin, mineral, magnezyum ve potasyum barındırıyor.

 7.KABIZLIĞA ŞİFA: KURUBAKLAGİLLER

Kuru baklagiller; protein açısından oldukça zengin et ve et ürünleri yiyemeyenlerin tercihi olabilir. Lif oranı yüksek sindirim ve kabızlık problemi çekenlere birebir yardımcı oluyor.

 8.HAZMI KOLAYLAŞTIRAN: YEŞİLLİKLER

Yeşillik tüketmeyi sevmeyenler bu Ramazanda güçlük çekebilir. Nane, maydanoz, dereotu, marul vücudu arındırıyor. Daha güçlü hale getiriyor. Nefesi tazelerken rahat ve sindirimi kolay bir Ramazan geçirmeyi sağlıyor.

 9.TOK TUTAR: HURMA

İftar sofralarının vazgeçilmez besini hurma içerisindeki vitamin ve mineral deposu gün boyu kaybedilen enerjiyi desteklemeyi sağlıyor. Lif ve protein açısından zengin, potasyum, sodyum, demir, magnezyum, kalsiyum, fosfor ve klor barındırıyor. Uzun süreli açlık hissini dengeleyerek kan şekerinde doğru dengeyi yakalayabilmeyi sağlıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri