Gece 22’den sonra harekete geçen kazanıyor! Faturayı azaltan kritik dakikalar…

Yıllardır şikayet edilen fatura bedelini etkili ve kritik hamlelerle düşürmek mümkün. Yalnızca ufak değişiklikler ile elektrik tüketimini ciddi derecede azaltmak isteyenler bu taktikleri deniyor.Uzman isim özellikle gece 22.00 ile 06.00 saatleri arasına dikkat çekiyor. İşte detaylar…

Gündelik hayatta kullanılması gereken elektrikli cihazlar ay sonunda bütçeyi korumayı zor hale getiriyor. Üstelik her yıl tarifeye eklenen zamlar vatandaşın belini büküyor. Elektrik fatura giderini azaltabilmenin püf noktaları maliyeti azaltabilmeyi sağlıyor. Konu üzerine Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde öğretim üyesi olarak hizmetini sunan Prof.Doktor Ahmet Fertelli kritik ve önemli detaylara değindi.

3 ZAMANLI TARİFEYE DİKKAT!

Özellikle kurutma makinesi, çamaşır ve bulaşık makinesi gibi elektrikli aletlerin gece 22.00'dan sonra çalıştırıldığında %14'e kadar tasarruf sağladığını ifade Fertelli, “500 KWH üzerinde elektrik tüketimi bulunan tüm aboneler 3 zamanlı tarifeye geçmelidir” diyor. Elektrik tüketiminin ciddi bir bölümü gece 22.00 sonrasında sabah 06.00'a kadar gerçekleştirilirse %65'e kadar daha ucuz kullanım faturalarda %14'e kadar azaltmayı sağlıyor.

ELEKTRİĞİN PAHALI OLDUĞU O SAATLER…

Elektriğin en ucuza kullanıldığı zaman aralığı dışında en çok merak edilen elektriğin en üst seviyede bütçesel zarara uğrattığı o saat aralığı oldu. 1 Şubat 2022 tarihi itibariyle alınan karar üzere gün 3 farklı zaman dilimine bölünüyor ve bu bölümleme üzerinden fiyat farkı oluşuyor. Ev içi elektrikli cihazını kullanacak bir kişi sabah 06.00 ile ikindi vakti 17.00 arası gündüz dönemi olarak adlandırılıyor. Elektriğin en pahalı olduğu saat aralığı 17.00 ile 22.00 arası; en ucuz olduğu zaman dilimi ise 22.00 ile sabah 06.00 arası gece dönemidir.

FATURAYI AZALTAN ÖNERİLER

Uzman isim konuşmasının devamında elektrik faturasını azaltabilmeyi sağlayacak püf noktaları da paylaştı. İşte o öneriler:

  • Gereksiz fişler prizden çekilmeli
  • Yalıtımda enerji verimliliğine dikkat edilmelidir.
  • Kullanılmayan boş odalar ısıtılmamalı
  • Ev içerisindeki ideal sıcaklık 21 ve 22 dereceye alınmalıdır.
  • Buzdolaplarını 3 ve 5 derece aralığında çalıştırmak önemli
  • Derin dondurucu için ideal ısı ise -18 derecedir.
  • Sık sık fırın ve buzdolabı kapağını açıp kapamak zarara uğratıyor.
  • Çamaşır ve bulaşık makineleri eko programda tam dolmadan çalıştırılmamalı
  • Telefonlar şarj edildikten sonra şarj aletleri prizden çıkarılmalıdır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri