Google Harita Kaydı Nasıl Yapılır?

Kişilerin işletmelerinin ya da şirketlerinin haritalarda yer almasını sağlamak için Google harita kaydı yapılmalıdır. Ancak bu şekilde kişilere ait olan işletmeler haritalarda yer almakta ve kişilerin karşısına çıkmaktadır. Haritalarda yer almak adına google haritalarına kayıtlı olmak gerekir. Kişilerin haritalarda çıkmasını istedikleri işletmesi için bazı adımları bilmesi ve bunları gerçekleştirmesi gerekmektedir. Google haritalarda kayıt yapmak için firmamızdan da bu konuda hizmet alabilirsiniz.

Kişiler google haritalarda kayıt yaptırma adımlarını tamamladıktan sonra müşterilerin bu işletmeye ulaşması ve ziyaret edebilmesi daha kolay bir hal almaktadır. İnternette sizleri ve işletmenizi aramakta olan kişilere ulaşmak, iletişim bilgileriniz hakkında onlara bilgi vermek ve işletmeniz içeriğini onlarla paylaşmak için google harita kaydının yapılmış olması gerekmektedir. Kolay ve pratik şekilde yapılacak olan bu işlem sayesinde hizmetleriniz ya da ürünlerinizi müşterilerinize tanıtmış olursunuz.

Ürünleri ya da hangi işi yapmaktaysanız hizmetlerinizi kişilere sunmanız ve yayınlamanız için kayıt oluşturmanız son derece gereklidir. Bu kayıt sayesinde hem internet aramalarında işletmenizin görünmesi hem de yaptığınız iş hakkında ziyaretçilerinize bilgi sunmanız da mümkün olur.

Harita Kayıt Nasıl Yapılır?

Google benim işletmeme konum eklemek ve işletmenizi haritalarda kaydetmek için kişilerin adım adım tüm işlemleri gerçekleştirmesi ve ardından bunu onaylaması gerekmektedir. Hem daha iyi sonuçlar alınması hem de harita kaydı sayesinde daha fazla kişiye ulaşıp internette ziyaret edilmek için kişilerin bu işlemleri gerçekleştirmesi işletmenin geleceği açısından önemlidir. İşletme sahipleri ilk olarak bu işlemi yapmak için Google my business’a Gmail adresi ile giriş yapmalıdır.

Daha sonra açılan sayfada konumları yönet menüsünden konum ekle alanına gelerek açılan pencerede tek bir konum ekle seçeneğine tıklanmalıdır. Eğer kişinin haritalarda bir işletmesi varsa ve yönetimini almak istemekteyse açılan yeni pencereye işletme adı yazılarak firmanın sorgulanması gerekmektedir. Haritalarda kayıt yoksa da işletmenizi google a ekleyin kısmına tıklanması gerekmektedir. Açılan pencerede işletme adı olarak geçen kısma ad yazarak ileri butonuna tıklanmalıdır.

Açılan yeni pencerede ise sektörler en alakalı olan kategori seçilerek daha sonrasında konum işaretlemesi yapabilirsiniz. Yani müşterinin ofis ya da işletmeyi ziyaret edebileceği fiziksel gerçek bir konum var ise evet işaretlenerek ileti butonuna basılmalıdır. Daha sonraki pencerede ise firma bilgilerini, adres bilgilerini eksiksiz ve doğru şekilde girerek ileri butonuna tıklanmalıdır. Açılan yeni pencerede ise size ait olduğu düşünülen firma ve şirket isimleri karşınıza çıkmaktadır. Listede çıkan kayıtlar firma ve numara ile uyuşmamaktaysa bu eşleşmiyor seçeneğine tıklayarak ileri adıma geçmelisiniz.

Burada bulunulan konum dışı ya da içi seçeneklerine hizmet vermekteyseniz de kendinize göre işaretleme yapmalısınız. Daha sonra haritalarda görünmesini istediğiniz numarayı da yazarak web site eklenmesi ya da oluşturulması sonrasında işleminiz tamamlanmaktadır. Bu işlemlerin ardından google haritalara yer ekleme işlemini tamamlamış olursunuz.

Google Harita Kaydı Oluşturmak Ücretli Mi?

Google harita kaydının oluşturulması google benim işletmem uygulaması ile yapıldığından dolayı bunun için herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Bu nedenle kişiler istedikleri zaman belirtilen adımları tamamladıkları sürece google haritaya şirketini ya da işletmesini ekleyebilir. Hiçbir ücret ödemeye gerek kalmadan kişiler bu işlemleri kendileri yapabilir.

Google haritalarda kayıt oluşturmayı her işletmenin yapmasında fayda ve avantaj vardır. Hem daha fazla ziyaret edilmek hem de şirketin aranması sonucunda insanların karşısına işletmenin çıkması oldukça profesyonel bir çalışma yapıldığının göstergesi olur. Harita kayıt için kişilerin bu adımları bilmesi ve gerçekleştirmesi yeterlidir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri