Ev, arsa, dükkan mirasçılarına uyarı! Tapu sorgulaması ve tapuyu üstüne alma nasıl yapılır?

Tapu sahiplerinin yakından ilgilendiren gelişmeler yaşanıyor. Babadan, dededen kalan miras durumunda yapılması gerekenler belli oldu. Tapu sorgulama nasıl yapılır?

Dededen veya babadan miras kalacak kişilerin yapması gereken işlemler merak konusu oldu. Miras durumu olanlar, tapu sorgulamalarını nasıl yapacaklarını ve tapularını nasıl üstlerine geçireceklerini merak ediyor. Pek çok kişinin bilmediği tapu sorgusu için internet üzerinden hızlı bir şekilde sorgulama yapmak yeterli oluyor.

Miras kalan ev, arsa veya dükkan gibi taşınmazların tapu sorgusunu yapmak isteyenler araştırmaları hızlandırdı. Tapu sorgulaması nasıl yapılır? Miras konusunda hata yapmak istemeyenler tapu sorgulamasını doğru ve eksiksiz yapmak istiyor. Dededen, babadan miras kalması durumunda tapu sorgusu hakkında bilinmesi gereken tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

TAPU SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

Herhangi bir büyüğünden miras kalan vatandaşın tapu sorgulaması için öncelikle veraset ilamı çıkarması gerekir. Miras konusunda hak kaybına uğramamak için tapu işlemlerini doğru ve eksiksiz yapmak büyük önem taşır. Veraset ilamı çıkarmanın hukuki anlamları mevcuttur. Tapu sorgulama işlemleri için müdürlüklere gitmeye gerek kalmadan internet üzerinden sonuç alınabilir.

Miras kalacak ev, arsa, dükkan ve benzeri taşınmazın tapu sorgulama işlemleri internet üzerinden yapılabiliyor. Vatandaşlar http://webtapu.tkgm.gov.tr/ web sitesi veya Webtapu mobil uygulamasını indirerek bu sayfadan tapu sorgulama işlemlerini yapabilir. Böylelikle herhangi bir müdürlüğe gitmeye gerek kalmadan, internet üzerinden miras kalan taşınmazın detaylarına ulaşılabilir.

MİRAS KALAN EV TAPUSU NASIL ALINIR?

Miras kalan ev veya arsanın tapusunu üstünüze almanız için öncelikle vefat sonrası veraset ilamı çıkarmanız gerekir. Bu belge için fotoğraflı kimlik, son 6 ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf ile tapu müdürlüğüne şahsen başvuru yapılmalıdır. Miras kalan taşınmaz bina ise deprem sigortası gibi talep edilen tüm belgelerin başvuru sırasında hazır olması şarttır..

Halk arasında Takbis adı verilen uygulama sayesinde Tapu ve Kadastro Müdürlüklerinde kaydı olan tüm verilerin dijital ortamda takip edilmesi mümkündür. e-Devlet projesi olarak kullanılan Takbis 2002 yılında pilot çalışmadan sonra 2012 senesinde tüm müdürlüklerde kullanılmaya başladı. Takbis üzerinden 973 tapu müdürlüğü ile ilgili işlemler yapılabilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri