Hükümet seçim öncesi kesenin ağzını açtı! 18 yaşını dolduran herkese 1.250 TL ödeme yapılıyor! Online başvuru linki…

18 yaşını aşmış tüm bireyler 1.250 TL'ye kadar ödemeden faydalanabiliyor. Bu destek işsiz ve sosyal güvencesi bulunmayanlar için kaçırılmayacak bir fırsat oluşturuyor. İşte detaylar…

Dar gelirli aileler için ödenen devlet destek ödemeleri acil nakit ihtiyacına hızlı çözüm sunuyor. Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı bünyesinde ihtiyaç sahibi aileler için her ay düzenli olarak ödenen destek miktarı çoğaltıldı.

2023 yılı sosyal yardım ödemelerine yapılan zamlar ile birlikte Aile Destek Ödemesi 1.250 TL'ye kadar ulaştı. Başvuru sahibi değerlendirme süreci sonrası en az 850 TL en fazla 1.250 TL nakti yardımdan faydalanabilir. Başvurular online ortamda ek bir şart aranmadan birkaç hamlede tamamlanabiliyor. Aile Destek Ödemesi nedir, nasıl başvurulur?

 EN FAZLA NE KADAR ÖDEME ALINIR?

Aile Destek Ödemesi uzun süredir işsiz olanlar ve sosyal güvencesi bulunmayanlar için kaçırılmayacak bir fırsat. Aile içerisindeki kişi başına düşen aylık gelir üzerinden hesaplama yapılarak ödeme sağlanıyor. Hane içerisinden yalnızca bir kişinin başvurusu kabul ediliyor.

Aile Destek Ödemesi kapsamında kişi başına düşen aylık gelir aralığı aşağıdaki listeden takip edilerek ne kadar ödeme alınacağı hesaplanabilir:

  • 450 TL ve altı gelir grubu için 1.250 TL
  • 450 TL - 911,15 TL ve altı gelir grubu için 1.100 TL
  • 915,15 TL - 1.372,30 TL ve altı gelir grubu için 950 TL
  • 1.372,30 TL - 1.833,45 TL altı gelir grubu için 850 TL

 Aile Destek Ödemesi 12 ay boyunca düzenli olarak başvuru sahibinin hesabına yatırılıyor. PTT aracılığı nakti olarak alınabiliyor. Bakanlık tarafından planlanan bütçe kapsamında Aile Destek Ödemesi sonuncusu 2023 yılı Temmuz ayı itibariyle sona eriyor. sunulan fırsatı vakit kaybetmeden değerlendirmek isteyenlerin yapması gereken tek şey internetin bağlı olduğu bir cep telefonu üzerinden online olarak e-devlet platformuna giriş yapmak.

 AİLE DESTEK ÖDEMESİ BAŞVURU ŞARTI NEDİR? ONLİNE BAŞVURU LİNKİ

Aile Destek Ödemesinden faydalanmak isteyen kişinin belirli şartları taşıması gerekiyor. TC vatandaşı olması ve 18 yaşını geçmiş olması, mavi kart sahibi olmaması, yurt içinde yaşıyor olması ve hane içerisinde muhtarlıkta, noterde çalışan, memur olarak çalışan birinin bulunmaması gerekiyor.

 Farklı gelir grubu üzerinden hesaplara yatırılan Aile Destek Ödemesi online başvuru sonrası PTT şubelerine giderek alınabilir. Ardından PTT kart talep edilerek cüzi bir miktar ödeme yapılır. Aylık düzenli olarak kart üzerinden ödeme alınabilir. İstendiğinde PTT Kart Aile Destek Ödemesi yaptığı anda herhangi bir marketten alışveriş yapılarak kullanılabiliyor.

Aile destek ödemesine başvuruda bulunmak isteyenler www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapmalıdır. Ardından “Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Ön Başvurusu” alanında kimlik doğrulaması gerçekleştirerek başvuru sürecini tamamlamalıdır. Online başvuru linki Aile Destek Ödemesi Başvur!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri