Kendine Bağlı 17 Adacığı ile Bozcaada Gezilecek Yerler

Rum mimarisinin en iyi şekilde yansıtıldığı ada muhteşem gün batımlarıyla öne çıkıyor. Ege’de bulunan Bozcaada üzüm bağlarıyla da gözleri kamaştırıyor.

Bozcaada gezilecek yerleri sizler için araştırdık. Mimarisini günümüzde de korumaya devam eden bölge butik otelleriyle öne çıkıyor. Deniz seferleri ile günübirlik ziyaretlere de açık olan ada özellikle yaz aylarında büyük bir beğeni kazanıyor.

Çanakkale’ye bağlı olan Bozcaada’nın köyü bulunmamaktadır. Akdeniz iklimi görülür. Onlarca ilgi çekici koyu bulunuyor. Adanın manzarası, son derece etkileyicidir. Osmanlı Döneminde sürgün yeri olarak kullanılan bölge üzüm salkımlarıyla biliniyor. Tarihin her döneminde ilgi çeken bölgelerden biri olan Bozcaada, Fatih Sultan Mehmed zamanında Osmanlı topraklarına eklendi.

Bozcaada Kalesi

Bozcaada’da gezilecek yerlerin başında gelen kale muhteşem mimarisiyle insanları etkiliyor. Deniz yolu üzerinden ziyaret ettiğiniz zaman kaleyi görebilirsiniz. Birçok devlet adanın korunması amacıyla bu kaleyi kullanmıştır. Dış ve iç mimarisiyle görkemli yapısını korumayı başaran kale tarihiyle sizleri bekliyor.

Akvaryum Koyu

Adanın en özel gezilecek yerleri arasında bulunan Akvaryum Koyu yaz sezonu boyunca ziyaretçilerini bekliyor. Sualtı yaşamı konusunda zengin çeşitliliği ile öne çıkan koy özellikle dalış yapmak isteyenlere muhteşem bir seçenek sunuyor.

Köprülü Mehmet Paşa Camii

Yalı Camii adıyla bilinen camii, adanın en eski yapılarından bir tanesidir. Venedikliler döneminde yıkılan yapın 1655 yılında, Köprülü Mehmet Paşa tarafından yeniden tasarlandı. Cami günümüzde de ibadete açıktır.

Meryem Ana Kilisesi

Rum Mahallesi’nde yer alan Meryem Ana Kilisesi bölgenin eski yapıları arasında bulunuyor. Kilisenin kapısına bakıldığı zaman Venedikliler dönemine kadar uzandığını görebiliriz.

Bozcaada Rüzgar Gülleri

Rüzgarları ile ünlü olan adada, elektrik enerjisi üreten rüzgar gülleri bulunuyor. Rüzgar gülleri görsel olarak da adaya güzellik katıyor.

Ege kültürünün zenginliğini en iyi şekilde yansıtmayı başaran Bozcaada doğal güzelliğiyle sizleri bekliyor. Adayı ziyaret ederek muhteşem bir deneyim yaşayabilirsiniz. Doğal manzarası, yemekleri ve tarihiyle ada şimdi yeni ziyaretçilerini bekliyor. Bozcaada gezi rehberi ile sizde bölgenin en iyi yerlerini ziyaret edebilirsiniz. Ada içerisinde herkese hitap eden yerler bulunuyor. Butik oteller ve restoranlarıyla ada tarihini sağlıklı bir şekilde koruyan ilçe sizleri özel bir yolculuğa davet ediyor. Dilediğiniz zaman adayı ziyaret ederek bu yerleri gezebilirsiniz. Yerli ve yabancı turistler özellikle yaz aylarında adayı sıklıkla ziyaret ediyor.

KAYNAK: https://gezmeliyiz.com/bozcaada-gezilecek-yerler/

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri