Diş Eti Kanamasına Dikkat! Uzmanlar Diş Etindeki Kanamanın Altında Yatan Hastalıkları Açıkladı!

Sık sık meydana gelen diş eti sorunları istenmeyen durumlara sebep olabiliyor. Uzmanlar göz ardı edilen diş eti kanamalarının ciddi bir rahatsızlığın belirtisi olabileceğini ifade ediyor! İşte detaylar...

Diş etinde meydana gelen kanamalar toplumda en yaygın olarak görülen diş sorunları içinde yer almaktadır. Birçok kişi ağrısız diş eti kanamalarının büyük problem taşımadığını düşünerek herhangi bir şekilde uzmana başvurmuyor. Fakat diş eti kanamaları riskli hastalıklar için belirti niteliğinden olabiliyor. Kan şekerinde yaşanan yükselmenin diş etinde kanamalara neden olduğu bilinmekte.

YÜKSEK KAN ŞEKERİ İÇİN UYARI

Yüksek kan şekerinin uyarı işaretlerinden kimi diş etinde meydana gelen kanama, artmış olan amputasyon riski ve göz hastalığı olmaktadır. Diş eti hastalığına gelince ise Diabetes US, diyabetli kişilerin periodontal hastalık benzeri sorunların geliştirme riski altında olduğunu ifade etmekte.

AĞIZDA KOKUYA NEDEN OLUYOR

Birleşik Krallık Ulusal Sağlık Servisi (NHS), kanayan diş etlerini ‘ şişmiş, kırmızı ve ağrılı olarak’ diş etlerini içerebilen diş eti hasatlığının bir işareti olarak tanımlamaktadır. Diş eti hastalığı bunun yanı sıra da ağız kokusuna, ağız için kötü bir tada yada sallanan dişlere neden olmaktadır.

DİŞ KAYBINI ETKİLEYEBİLİR

Diabetes UK, diş eti sorununa, toksinlerin diş etlerini alevlendirmesine sebep olan ve diş eti iltihabı olarak bilinmekte olan plaktaki bir grup bakterinin sebep olduğunu açıklamakta. Bu durum da zaman içerisinde diş çevresinde kemik kaybı ile diş eti çekilmesine sebep olmaktadır. Bu daha sonra ise periodontitis olarak da bilinmekte olan diş kaybına neden olabilir.

DİŞ ETİ KANAMASININ NORMAL OLMADIĞI AÇIKLANDI

Diabetes UK, ‘Dişlerinizi fırçaladığınız zaman diş etlerinin kanaması normal bir durum değildir ve bir diş uzmanına görünmek faydalı olacaktır’ dedi. Bir kişi diş eti sorunlarını kontrol altına alabiliyorsa, kan şekeri kontrol yönetimini de iyileştirme şansı da artacaktır. Tip 2 diyabetinizin olduğunda da diş eti kanaması sadece belirti değildir fakat bu durum daha ciddi sonuçlara neden olabilir. Diş etindeki kanamalara dikkat etmek gereklidir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri