Uzmanlar Uyardı! Bu Besinler Kalp Krizi İçin Önleyici Olup Aynı Zamanda Kalp Sağlığı İçin Son Derece Faydalı!

Kalp krizi, pek çok insanın hayatını yaş fark etmeksizin tehdit etmekte. Uzmanlar kalp sağlığını korumak için besin takviyesinin önemine sık bir şekilde değiniyor. İşte o besinler! İşte detaylar...

Kalp krizi, birçok insanın hayatını yaşı fark etmeksizin tehdit etmekte. Kalbi besleyen damarlarda yağ yapısında bulunan plak oluşumu kalp krizine neden oluyor ve krizden sonrada ölümlerin pek çoğu kriz başlamış olduktan birkaç saat içinde gerçekleşmekte.

Uzman isimler de kap sağlığını korumak için besin takviyesinin önemine vurgu yapmakta. Bu durumun kalp krizinin etkisini azalttığı açıklanmakta. İşte kalp krizinin riskini azaltan gıdalar!

Kalp krizi göğüs ağrısı ile göğüste rahatsızlık belirtileri ile meydana gelir. Kişi göğsünde sıkışma, rahatsız edici bir baskı hissi yaşar. Kalp krizini etkileyen stres, beslenme ve hareket gibi pek çok etken bulunmaktadır. Uzmanlar kalp krizi riskini aza indirebilecek olan besinler hakkında uyarılar ve tavsiyeler yapmakta.

CEVİZ

Gün içinde bir avuç ceviz tüketmek kap sağlığı için koruyucu özellikte olup aynı zamanda kolesterol seviyesini de düşürür. Kalp atardamarlarındaki iltihaplanmaya karşı da koruma görevi gören ceviz, birçok hastalık için de önleyicidir. Ara öğünlerde yenmesi tavsiye edilir.

ZEYTİNYAĞI

Ezilmiş olan zeytinlerden yapılmış olan zeytinyağı, kalp sağlığı açısından son derece sağlıklıdır. Antioksidan bakımından da zengin içerik sahibi olan zeytinyağı son derece önemli bir besindir. Kalp damar sağlığını korumak için etkili yöntemlerden biri de zeytinyağı tüketimi yapmaktır. Salatalarda mutlaka zeytinyağı kullanmak uzmanlar tarafından şiddetle tavsiye edilir.

SOMON BALIĞI

Omega-3 açısından zengin bir içeriğe sahip olan somon kalp krizin engelleyen besinler arasında bulunmaktadır. Somon, kalp ritmi bozuklukları için düzenleyici görevi görüp aynı zamanda da kan basıncısını düzenler. Haftada 2 porsiyon tüketilmesi öneriler arasında yer alır.

PORTAKAL

Portakal kötü huylu kolesterol ile mücadele eder ve kan basıncını da düşürür. İçinde potasyum bulunur ve tansiyonu da düşürücü özelliği vardır. Katkısız portakal suyu kap sağlığı açısından son derece önemlidir. Günde bir bardak tüketilmeli.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri