Güvenilir Bebek Bakıcısı Danışmanlığı: Armoni İnsan Kaynakları

En kıymetli varlığınız, biricik bebeğinizle yeteri kadar ilgilenemiyor musunuz? Ya da ev hanımı olsanız bile iş yükünüzü hafifletecek bir yardımcı veya bakıcıya mı ihtiyacınız var? Tüm bu gibi nedenlerden dolayı sizlere bebek bakıcısı bulma konusunda en iyi şekilde yardımcı olunur. İyi bir bebek bakıcısının sahip olması gereken nitelikleri bir hayli uzun bir kitleye sahiptir. Bebeğinizi gönül rahatlığıyla emanet edeceğiniz kişinin kesinlikle sıcakkanlı ve pozitif bir enerjiye sahip olması gerekir. Ancak böyle bir kişiliğe sahip kişi çocuğunuzla en iyi şekilde vakit geçirebilir ve ona iyi gelebilir. İyi bir bebek bakıcısının dakik olmak önemlidir. Çünkü böyle bir arayış içerisinde olan sizlerin her birinde anne ve baba çalışandır ve evden zamanında çıkmaları icap eder. Bu nedenle bir bebek bakıcısının bebeği nelerle ve ne şekilde beslemesi gerektiğini bilmesi lazımdır. Onun hem sağlıklı hem de dengeli bir şekilde beslenmesine yardımcı olmalı ve huysuzluklarına karşı sabırlı davranmalıdır. Armoni insan kaynakları olarak bu konuda titiz bir şekilde davranılır.

İlk 0 ila 3 yaş bir çocuğun zihinsel açıdan en hızlı geliştiği dönemdir. Bu yapıların bozulmaması bir hayli önem arz eder. Zihin yapısı bozulan bir bebekte yemekte seçicilik, kusma, içe kapanıklık, öğrendiği kelimeleri kullanmama, kabızlık ve içe kapanma gibi birtakım nedenler görülebilir. Bebek genel olarak ihtiyacını kim gideriyor ise ona daha çok bağlanır. Bağlandığı bu kişinin hem değişken hem de tutarsız bir yapıya dönüşmesi bebekte kaygı ve tedirginliğe neden olur. Bu nedenle bebek bakıcısını özenle seçmek bir hayli önemlidir. Bebekler genel olarak hayatlarının ilk yılarında devamlı olarak anneye ve fiziksel temasa ihtiyaç duyar. Bu nedenle 0 ila 2 yaş arasındaki bir bebeğin ihtiyacının tamamıyla anne tarafından karşılanması önerilir. Fakat bu her aile bireyi için mümkün olmayabilir. Böyle bir durumda ise ebeveynler bir bebek bakıcısı ile anlaşmaya karar verir.

Genellikle çalışan kadınlar tarafından sıklıkla aranan bebek bakıcıları gün içerisinde aile ile anlaştıkları süre zarfı boyunca bakımını üstlendikleri bebeklerin ihtiyacını karşılayan kişiler olarak bilinir. Çalışma saatleri ve görev tanımları genellikle işverenin talep ve ihtiyacına göre farklılık gösterir. Hem gündüzlü hem de yatılı olarak hizmet vermeleri mümkündür

Yatılı Bebek Bakıcısı Kimdir?

Bazı aileler bakıcının geceleri de evlerinde kalmasını isteyip, çocuklarıyla ilgilenmesini isterler. Böyle bir durumda haftalık izin günü ve yıllık izin günü dışında 7/ 24 ailenin evinde zaman geçirmesi gereken bir yatılı Bebek bakıcısı ile anlaşılması daha doğru olur. Yatılı Bebek bakıcısı arıyorum diyen ebeveynlerin büyük bir çoğunluğu Filipinli ya da Nepalli bakıcılar gibi yabancı çocuk bakıcısı adayları ile anlaşmayı tercih eder. Bunun en temel nedeni ise yabancı bakıcıların yatılı olarak çalışmaya daha meyilli olmasından kaynaklanır.

Bebek Bakıcısının Görevi Nedir?

Bakım yapacağı bebek ile ilgili;

Yeteri kadar ve doğru şekilde beslenmesini sağlamak.

Gün içerisinde yeteri kadar uyuyup dinlenmesini sağlamak.

Altını değiştirmek ve kişisel bakımıyla ilgilenmek.

Tuvalet eğitimi alması gerekiyorsa bunun eğitimini vermek, tuvalete girdikten sonra gerektiğince temizliğiyle ilgilenmek.

Ailenin onayı durumunda bebeği dışarı çıkartıp gezdirmek ve parka götürüp eğlendirmek.

Bebekle aktivite yapmak ve yaşına uygun oyunlar oynayıp onunla ilgilenmek.

Bebek Bakıcı Ev İşlerinde Yardımcı Olur mu?

Bu durum daha çok aile ile anlaşma göre değişiklik gösterir. Bazı aileler genellikle bakıcının akşam için yemek yapmasını, toz almasını ve ütü yapmasını isteyebilir. Bazısı ise sadece çocuğunun temel ihtiyaçlarını karşılamasını ister. Bu konunun bakıcı adayı ve işveren arasında detaylı olarak konuşulup anlaşılması gerekir. Ona göre bir karara varılması daha doğru olur.

Profesyonel Bebek Bakıcısı Kimdir?

Çocuk gelişimi bölümü alanında eğitim görmüş, hayatını bu pozisyonda çalışarak geçiren kişidir. Pek çok ebeveyn çocuklarının sorumluluğunu böyle özelliklere sahip bir bakıcı tarafından üstlenmesini ister. Eğitim görmüş bebek bakıcılar bebek gelişim süreçleri ve ruhsal ihtiyaçları ile ilgili bilgiye sahiptir. Bu özellikleri taşıyan güvenilir, işini seven bir bakıcı bebeğin fiziksel ihtiyaçlarını karşılamasının yanı sıra yaşına uygun olabilecek aktivite ve etkinlikler ile doğru orantılı olarak gelişimine destek olur. Tüm bu gibi konular hakkında Armoni İnsan Kaynakları firmasından detaylı hizmet temin edebilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri