Cep Yakan Faturalara Karşı Çözümler! Kabarık Gelen Su Faturanızda Tasarruf Edin!

Günlük giderlere gelen zamlarda meydana gelen artış ev ekonomisi için katkı sağlamak isteyenlerin faturalarda tasarrufa yönelmesine neden oldu. İşte su faturası için tasarruf yolları açıklandı! İşte detaylar...

Her ay yatan maaşınızın yarısını siz de faturalara vermekten şikâyet ediyorsanız bu durumuna dur dememin zamanı gelmiş olabilir. Elektrik, doğal gaz ve su faturaları bütçeyi son derece önemli ölçüde sarsan durumlar arasında bulunmakta. Gözden kaçmış olan küçük çaplı hatalar nedeni ile yüksek gelmesinden neden olabiliyor.

Fakat evde uygulayacağınız bu yöntemler ile su faturanızda tasarruf yapmanın yollarını açıkladık.

CİHAZ KULLANIMINDA DEĞİŞİME GİDİN

Su için tasarruf yapmanı en kolay yollarından biri de çamaşır yıkamak ve bulaşık makinesini çalıştırmak gibi ev işleri olmaktadır. Örnek vermek gerekirse, bulaşık makinenizde yada çamaşır makinenizde ne kadar olursa olsun aynı miktarda enerji ile su kullanılmakta. Bu durumu göz önünde bulundurarak, haftada sadece 2 ile 3 kez tam yüklü bir şekilde çalıştırmayı denemek iyi olur.

SIZINTILAR İÇİN KONTOL YAPIN

Musluğunuz gece boyunca damlama yapıyor olabilir. Su borularınızın sızdırdığını düşündüğünüz halde usta çağırmadıysanız, su kaçakları son derece maliyetli bir durum olmaktadır. Sıhhi tesisat sisteminizin iyi çalışır durumda olduğundan emin olmak için düzenli bir şekilde bakım çağrıları yapmış olduğunuzdan emin olmak gereklidir.

TUVALET İÇİN YÜKSEK VERİMLİ BİR KURULUM

Tuvaletiniz, evde bulunan banyo suyu kullanımınız kabaca şekilde %30 kadarını tüketir ki bu oran son derece ciddi bir oran olarak karşımıza çıkmaktadır. Su faturanızı ve su kullanımınızı azaltmak adına, yüksek verimliliğe sahip bir tuvalete yatırım yapmak sizin için iyi bir fikir olabilir. Yüksek verimliliği olan tuvaletler size bir sene içinde 15.000 galon su tasarrufu sağlayacaktır. Bu durumda da geleneksel bir tuvalete göre de ortalama olarak %50’lik bir azalma demektir. Bu durumda sizi yüksek gelecek olan su faturasından kurtaracaktır. Yüksek gelen su faturanız için bu şekilde önlem almak mümkün. Gereksiz bir şekilde yapılan su harcamanın önüne geçin.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri